Pomagajte, pos*aše nas golubovi!

Kurir | vesti 2016-10-17 22:34:32 2016-10-17 22:34:32

Javno preduzeće "Srbijašume" raspisalo je tender kako bi svoje zaposlene u generalnoj direkciji od golubijeg izmeta!

Profimedia

Preduzeće "Srbijašume" raspisalo je javnu nabavnku za izgradnju zaštite od golubova na prilazima objektu, kako im zaposlenih ne bi svakodnevno dolazili na posao zasuti ptičijim izmetom.

Kako piše u pozivu za podnošenje ponuda, u pomoć "Srbijašumama" mogu da priteknu svi koji do 26. oktobra dostave ponude, koje će istog dana biti i otvorene.

Šansu da dobije ovaj "posao veka" iskoristiće firma koja dostavi najnižu ponudu za ugradnju 150 kvadratnih metara mreže. Za ugovoreni iznos firma koja bude pobedcila na tenderu moraće i da očisti već uflekanu fasadu, ali i da poskida pričja gnezda iz prosrtoa koji će biti zaštićen.

Koliko je rukovodstvo JP "Srbijašume" spremno da se isprsi i plati zaštitu od golubova, u tom preduzeću nisu hteli da kažu i pozivaju se na član 61 Zakona o javnim nabavkama, prema kome naručilac nije duža da objavi procenjenu vrednost javne nabavke. Ipak, ističu neophodnost zaštite od golubova iz zdravstvenih razloga.

- Zbog specifičnosti arhitektonskog rešenja objekta generalne direkcije JP "Srbijašume", oštećenja fasade objekta, nemogućnosti adekvatnog održavanja higijene, mogućnosti pojave zaraznih bolesti i negativnog uticaja na zdravlje porlaznika, zaposlenih i poslovnih partnera planirana je i pokrenuta nabavka i ugradnja žice - mreže za zaštitu fasade od gobluvoa na prilazima i u komunikacionim prolazima objekta. Potrebno je zaštititi fasadu oko objekta u dužini od 300 metara - kažu u Srbijašumama.

Expand player
Pogledajte više