Pravda Suđenje Presuda Sud Pravosuđe
Shutterstock
Pravda Suđenje Presuda Sud Pravosuđe

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Među optuženima je predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović, predsednik Stranke Rusa Srbije Dragan Cvetković, predsednik Demokratskog pokreta Rumuna Srbije Nataša Tošić, te predsednik Jedinstvene ruske stranke Zoran Marić.

Optužnica je podignuta i protiv Nikole Jelikića, ovlašćenog lica Republikanske stranke Nikole Sandulovića, Elizabete Šajn, ovlašćenog lica Romske partije Srbije, Apolona Savanova iz stranke Bunjevci građani Srbije i Miloša Mihajlovića, nosioca izborne liste "Romska lista Srbije", preneli su beogradski mediji.

Sumnja se da su optuženi hteli da strankama omoguće učešće na izborima za poslanike u Narodnoj skupštini Srbije, kao i na lokalnim i pokrajinskim izborima koji su bili zakazani i kasnije održani 24. marta 2016. godine.

Republička izborna komisija je u aprilu prošle godine, po prijemu lista, utvrdila da još nekoliko manjih stranaka ima falsifikovane potpise, ali je na vreme sprečeno da one učestvuju na republičkim vanrednim parlamentarnim izborima.

Optuženima se na teret stavlja krivično delo falsifikovanja isprave, a optužnica je prosleđena Prvom osnovnom sudu na razmatranje, kažu u tužilaštvu.

Komentari (7)

Ajmo ne

05.03.2017 17:09

igrajmo se žmurke i ne bacajte prašinu u oči sve uoči izbora. Šta je tu istina neznam ali ja to zovem štelovanje.

cenzura?

05.03.2017 17:31

Pa kada smo kod tuzilastva i pravosudja,zasto niste objavili vest da je Marija Mali odlukom suda izgubila starateljstvo nad decom!Sudija je izvestaj centra za socijalni rad i preporuku da da se deca daju na starateljstvo majci,-ladno preskocila!!!

MARINA

05.03.2017 18:59

@cenzura? - To je "samostalnost u radu pravosudja. Zna se koje umešao prste.Sramno, da jedna čestita majka izgubi decu.

majka

06.03.2017 16:08

@cenzura? - Da li je moguce da su majci oduzeli decu?????????Zar je SM toliko "veliki"?

Samovlasce

05.03.2017 17:45

POLITIČKO NASILJE USLO I U PRAVOSUDJE. KOJI JE TO SUD I SUDIJA???N

Milos

05.03.2017 18:33

A sta je sa Srpsko Ruskom Strankom ciji je predsednik Slobodan Dimitrijevic i tada njihovim nosiocem liste za Pokrajinu Aleksandrom Djurdjevim i sada predsednikom tzv Srpske Lige, novosadskim politicarem poznatom po mahinacijama u JKP Informatika i napadanjem novonara i konobara u skupstini grada, zaposlenim u SPS-ovom (Bajatovicom) Srbijagasu, drugara Mise Vacica? Pardon, sada je u SNS-ovoj (Tomicevoj) Transnafti. Pa naravno nista, sada radi za SNS!

Marija

05.03.2017 19:05

Sta su radili do sada. Pred izbore ciste ormane i bacaju prsinu ili potvrdjuju kako su spori i nerganizovani ali i dobro placeni za sve to.