Konačno će ih stići pravda: Vojnici OVK
EPA
OVK Oslobodilačka vojska Kosova

Wikipedia

OVK Oslobodilačka vojska Kosova, Foto: Wikipedia

Daut Haradinaj, brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i poslanik u kosovskoj skupštini, zapretio je da će posle prvog hapšenja zbog ratnih zločina na KiM ponovo aktivirati OVK, a kako „Alo!” saznaje, formiranje Oslobodilačke vojske Kosova moglo bi da se desi već u prvim danima nove godine, tačnije pred pravoslavni Božić.

- Instrument OVK će se ponovo aktivirati na Kosovu kada bude počelo hapšenje za Specijalni sud - rekao je bez pardona Daut Haradinaj, koji bi prvi trebalo da se nađe pred Specijalnim sudom.

- Moje najveće dostignuće je rat. Ja sam otvoren i uvek spreman da podržim drugove. OVK nije počinio zločine, Srbija je počinila zločine - dodao je.

Konačno će ih stići pravda: Vojnici OVK

EPA

Konačno će ih stići pravda: Vojnici OVK, Foto: EPA

 Prema rečima našeg izvora, Albanci bi OVK mogli da formiraju već početkom 2018, odnosno za svega nekoliko dana!

- Samim tim bi uoči Božića mogli da počnu sa zastrašivanjem Srba na Kosovu, ali i sa napadima, ukoliko Daut kao jedan od osnivača i najvažnijih boraca te vojske bude tako odlučio - kaže naš izvor iz bezbednosnih službi!

Darko Trifunović, profesor Fakulteta za bezbednost, uveren je da je Daut Haradinaj vrlo ozbiljno mislio sve što je rekao i navodi da su njegove pretnje zastrašujuće.

Ramuš Haradinaj

Profimedia

Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

 - Snaga OVK upošte nije za potcenjivanje i potrebno im je svega nekoliko dana da se okupe! Na Kosovu postoji tradicija oružja, oni nemaju staro oružje iz nekih prethodnih ratova, sada imaju najsavremenije automatsko oružje, imaju ručne bacače, oni su i te kako spremni i naoružani da vode dugotrajan gerilski rat sa potpunom podrškom stanovništa. Mora se uzeti u obzir i faktor vehabizma, koji je prisutan na Kosovu, čitav bataljon Islamske države sačinjen je od Albanaca. Siguran sam da kada Daut pominje aktiviranje OVK uopšte nije neozbiljan, Albancima je dovoljno da se samo na jednom mestu prolije krv i da oni taj lanac prolivanja krvi nastave, kao kada su ranije napadali Srbe - kaže Trifunović za „Alo!“, podsećajući da su Albanci krajem 1998. oteli grupu srpskih rudara i pobili ih, što je bio samo uvod u nove zločine.

- Albanci za sebe kažu da su oslobodioci. Uvereni su da su dobili rat i da kao pobednici treba da sude Srbima, koji su rat izgubili. Kada bi se sad sastavio OVK, borio bi se ne samo protiv Srba, protiv njih prvo, naravno, ali i protiv međunarodnih snaga na Kosovu i protiv Albanaca koji su trenutno na vlasti. Dakle, Daut Haradinaj morao bi da udari na svog brata Ramuša. Najbizarnije je što Daut uopšte ne kapira da bi za njega bilo najbolje da ide na Specijalini sud jer bi ga taj sud sigurno proglasio nevinim zato što bi ljudi koje stoje iza njega pobili sve svedoke i uništili sve dokaze - objašnjava Trifunović.

Drecun: Daut je očajnik

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM, za naš list kaže da izjava Dauta Haradinaja samo oslikava koliko je on zapravo očajan.

- Njegovu izjavu sam razumeo kao praznu pretnju strahovito uplašenog zločinca koji će konačno morati da se suoči sa odgovornošću za užasna nedela koja je počinio. I njemu i drugim zločincima OVK izgleda je postalo jasno da će se ovog puta sigurno naći na optužnici i da neće moći da se izvuku. Oni sada po ko zna koji put pokušavaju da upotrebe staru taktiku, uvek su zastrašivali međunarodnu zajednicu, posebno Zapad. Međutim, mislim da je ovog puta preveliki politički rizik da Vašington i Brisel odsutanu od podrške procesuranju onih iz redova OVK koji su činili nedela - kaže Drecun.

 

Komentari (3)

Sasa

29.12.2017 17:43

Ovi ocigledno trazu da ih rasturimo opet za dva dana ili tri...trazili oni ili ne desice se...ni jedna granica nije vecna...ni vlada ni car...kad tada cemo ih proterat i sravnati sa zemljom do i oni znaju.

polako

29.12.2017 18:34

Sledeci put sve do jednog preko Prokletija.Za sva vremena

Сараџогла

29.12.2017 18:42

Суђење ће бити фарса и на крају ће сви бити ослобођени!Већ је све то виђено! ... А само је црногорац Милошевић требало да оде у банкаре када се видело да комунизам пропада?И да Србију препусти староседеоцима Србије или ти правим домаћина.Овако је позвао босанца Шешеља да му помогне да ојаде Србију својом политиком.Не дај боже да уђемо у Евро унију јер ће то бити почетак ропског живота нас србијанаца!Све ће преузети босански срби?