Ovako će teći Vučićeva poseta Hrvatskoj

Tanjug | vesti 2018-02-11 19:20:05 2018-02-11 19:20:05

Svečani doček biće priređen u 10.30 časova, dok će 15 minuta kasnije zakazan susret dvoje predsednika.

EPA/Stephanie Lecocq

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji 12. februara počinje dvodnevnu posetu Hrvatskoj, svečani doček biće priređen u 10.30 sati u Zagrebu ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku, da bi u 10.45 sati počeo "tet-a-tet" susret predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića.

U saopštenju Kabineta hrvatske predsednice, dostavljenom Tanjugu, navodi se da će sastanak dvoje predsednika trajati jedan sat, da bi u 11.45 počeli bilateralni razgovori službenih predstavnika Srbije i Hrvatske.

Grabar Kitarović i Vučića obratiće se medijima u 12.30 sati.

U 16 sati predviđeno je obraćanje predsednice Hrvatske i predsednika Srbije na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori.

Predsednica Grabar Kitarović i predsednik Vučić će se u 16.45 sati sastati s mladima u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj, navedeno je u saopštenju Kabineta predsednice Hrvatske.

Hrvatsko-srpski poslovni forum

Privredna komora Srbije i Hrvatska gospodarska komora, u okviru zvanične posete Hrvatskoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića, organizovaće u ponedeljak u Zagrebu poslovni forum privrednika dveju zemalja, na kojem će učestvovati više od 30 velikih hrvatskih i srpskih kompanija.

Iz Srbije će na poslovnom Forumu u Zagrebu učestvovati vlasnici i menadžeri 17 uspešnih poslovnih sistema i pojedinačnih kompanija iz proizvodnih i uslužnih sektora koji posluju u zemlji, regionu i svetu, kao i veliki broj hrvatskih kompanija, saopštila je Privredna komora Srbije.

Expand player
Pogledajte više