Huligani
Alo/Marko Metlaš
Huligani

Privatna arhiva

Drugari u provodu, Foto: Privatna arhiva

Naime, kako saznaje „Alo!“, uhapšeni huligani iz Hrvatske koji su dobili po 10.000 evra kako bi izazvali haos u Srbiji nisu jedini članovi ove velike kriminalne grupe.

U Beograd je došlo znatno više hrvatskih kriminalaca i huligana, ali su oni pobegli na vreme. - Sa grupom uhapšenih Hrvata u Beograd došlo je još kriminalaca iz Splita koji uopšte nisu bili na stadionu, već su delovali spolja. Njihov zadatak ticao se logistike, a neki od njih bili su i sami šefovi ove organizovane družine - otkriva naš izvor.

Huligani

Alo/Marko Metlaš

Hrvatski huligani proterani sa juga, Foto: Alo/Marko Metlaš

Prema njegovim rečima, u Beograd su došli i izvesni Vedran V. (31), Branimir K (38),  Leo P, Ante J. i Željko R.

Viši sud: U zatvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za pet huligana iz Hrvatske, dok se šesti osumnjičeni u ovom slučaju nalazi u bolnici. Sekretar suda Tanja Koljenšić Milenković precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv osimnjičenih Stjepana Mihovilovića (30), Damira Tovarovića, Hrvoja Bakovića (31), Jakova Podruga (23), Ivana Miškovića (18) odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva. Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu. Prethodno su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem.

- Oni su došli pre svih i najverovatnije su obavili glavni deo posla oko same organizacije i pripremili su teren za ostatak ekipe sa stadiona. Zanimljivo je da su Željko R. i Ante J. bili ljubavnici i kao takvi u Hrvatskoj su već privođeni - otkriva naš izvor.

Prema saznanjima našeg lista, Vedran V. (31), Branimir K (38), Leo P, Ante J. i Željko R. privedeni su 2010. godine u Splitu nakon opšte tuče u jednom hotelu, a uzrok njihove svađe bio je potpuno bizaran. Naime, kako je navedeno u poli
cijskom izveštaju, prilikom hapšenja privedeni su se potukli zbog narušenih homoseksualnih veza.

- Policija je tada utvrdila da je došlo do homoseksualnog odnosa, a Željko R. i Ante J. priznali su pred sudijom da su dve godine bili ljubavnici i da su zajedno sa Branimirom K. imali seksualne odnose, kao i da su se zajedno brčkali u bazenu. Oni su takođe naveli da su u noći kada je došlo do tuče konzumirali alkohol i drogu, kao i da su imali seks u hotelskoj sobi. Da je u Beograd zaista došla veća grupa Hrvata, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 „Neko je te kriminalce pustio s lanca“, izjavio je on govoreći o sukobima na južnoj tribini tokom večitog derbija.

„Više lica je uhapšeno, nije jedno ili dvoje, šest ili sedam njih je uhapšeno, a znatno više ih je bilo prisutnih iz Hrvatske. Neki su počeli da govore koliko su novca dobili da učestvuju”, rekao je Vučić.

Da li će lica koja su učestvovala u neredima na stadionu Partizana biti puštena ili procesuirana, zavisi od tužilaštva. „Rekao bih da je neko te kriminalce pustio s lanca, a da je vreme da ih neko, metaforički rečeno, priveže da ne ugrožavaju više ne samo fi zički integritet drugih ljudi, već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda. Imaće priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti, ali koliko će to da traje i da li će da traje, zavisi od tužioca. Ukoliko bude bilo kakvog postupka, prekršajnog ili krivičnog, sve će zavisiti i od postupajućih sudija”, rekao je Vučić.

Komentari (19)

PETAR 1

17.12.2017 10:56

Kakav rat, pa zar parada ponosa i njeni ucesnici ne propagiraju mir i ljubav. Samo nam fali pored svih tajnih sluzbi sveta ? koje zele da nas uvuce u sukobe, sada i "pozadina" nam sprema rat.

rakiruki

17.12.2017 18:43

@PETAR 1 - A...pa nismo znali , da bar obukoše roze duksiće....

shokey

17.12.2017 11:38

Mene bi bilo sramota da pišem ovakve glupost. Šačica homoseksualaca iz Splita došla da ruši vlast u Bg?!' Ma 'ajte molim vas!

zoran

17.12.2017 17:04

@shokey - Rusenje vlasti sigurno nije..nema uslova za to, a ni potrebe. Nesto potpuno drugo, ali saznacemo u sledecem intervju predsednika...kao exkluziva.

nedjo

17.12.2017 12:02

jel se vi šalite sa nama? ovo su teski ološi i kriminalci,kakvi geyevi,zapravo briga me dal se trpaju medjusobno,ali vidite da su ludaci

VladimirR

17.12.2017 13:30

Sve zatvorske mušterije su gejevi u perspektivi dokle god ne bude polno mešovitih zatvora.

Mira

17.12.2017 13:56

Nije mi jasno zašto se naša policija nikad nije tako odlučno obračunala sa našim navijačkim grupama kad su vršili nerede, tukli čak i fudbalere po svlačionicama i upadali na teren i prekidali utakmice?

Jasno zasto

17.12.2017 14:38

@Mira - Kako zasto? Ko ce posle da pali grad, ambasade, pravi nemire po demonstracijama dok njihovi ocevi, majke, deke i bake se bore za svoje plate? Ko ce posle da zavrsava prljave poslove za pojedine stranke?

XXL

17.12.2017 16:02

Eh, kad se setim da su se nekad u Beogradu ispred bioskopa 'apsili 'tapkaroši' kao kriminalci ...

Трле

17.12.2017 18:56

@XXL - XXL,имаш пиће од мене за истину што си написао!Да бих се ја показао пред девојком да смо међу првима гледали неки филм купим од тапкароша карте три пута скупље.А они су тада,као што си написао,били криминалци првога реда?У ствари они су били препродавци а ја сам био сав ,,хепи,, како сам са девојком већ гледао познати филм!Младима причам да су Звезду - Партизан гледали помешани навијачи а да се нико није ни погурао!Чији тим изгуби трпи зезање и плати пиће.А пиће било - клакер,боза,лимунада ...

Sanja

17.12.2017 19:51

@XXL - Trle, kompliment za vas komentar. Mrznja prema porodici M je kod Glumice ogromna a zelja da tu mrznju siri i nedopustiva. Mislim da svi zelimo da se ovaj teski zlocin resi i ubica osudi alitako da nebude gresaka na najsavrsenije moguc nacin.

XXL

17.12.2017 20:10

@XXL - Eh, nekad bilo prijatelju @Trle, a mene 'odraše' za fim 'Konan'. Samo što kupi kartu za mene i devojku (suprugu) kad eto ti - po'vataše ih. Pozz.

rakiruki

17.12.2017 18:30

Bio sam na jugu...pa, ovi izgleda nisu očekivali samo da ih bijemo...žao mi je, odradiće to već ovi u CZ-u.

Kоrisničkо imе

17.12.2017 18:33

Bio sam na jugu...pa, ovi nisu očekivali samo da ih bijemo, žao mi je...odradiće to već ovi u CZ-u.

ARS

17.12.2017 21:50

Da bi da se odmorimo malo od olosa iz susednih nam bratskih drzava ( Crne Gore, Hrvatske i dr.) i nasih nam je puna kapa...

kobasica srbije

17.12.2017 23:31

Moram priznati da mi je žao što grobari pravi na jugu nisu znali da su ovi em hrvati em homoseksualci, mislim da bi ih razčlanili na atome

hummer

18.12.2017 00:58

@kobasica srbije - Ajde, ajde. Opste je poznato da grobari vole Splicane. Cak se i ponose romansom Zareta i Parangala.

Mihajlo

18.12.2017 00:47

Ovo je nevjerovatno znaci imate jos vise kontroliranije medije nego mi i Hr. Sta ne vidite sta rade lobiji iz pozadnine. Kao prvo to su obicni fajteri nisu dosli radit drzavni udar na trbini i rusit vlast kod nas je situacija toliko jadna i bijedna i idalje nitko nema **** napravit drzavni udar a trebalo li i kod nas i kod vas jer nas kolju sa svih strana i uzimaju nam sve. A kao drugo sta u srbiji kao nema pravih stemera koje bi se moglo unajmit nego trebaju placat 10000e za to.