OTKRIVAMO~Hrvatski gejevi hteli rat u Beogradu!

Ekipa Alo! | vesti 2017-12-17 10:42:40 2017-12-17 10:42:40

Grupa plaćenika iz Hrvatske koja je došla u Beograd i na stadion Partizana kako bi izazvala haos u zemlji i rušenje vlasti bila je hapšena u Splitu zbog, kako su to hrvatski mediji nazvali, „homoseksualnog rata klanova!“

Alo/Marko Metlaš

Naime, kako saznaje „Alo!“, uhapšeni huligani iz Hrvatske koji su dobili po 10.000 evra kako bi izazvali haos u Srbiji nisu jedini članovi ove velike kriminalne grupe.

U Beograd je došlo znatno više hrvatskih kriminalaca i huligana, ali su oni pobegli na vreme. - Sa grupom uhapšenih Hrvata u Beograd došlo je još kriminalaca iz Splita koji uopšte nisu bili na stadionu, već su delovali spolja. Njihov zadatak ticao se logistike, a neki od njih bili su i sami šefovi ove organizovane družine - otkriva naš izvor.

Prema njegovim rečima, u Beograd su došli i izvesni Vedran V. (31), Branimir K (38),  Leo P, Ante J. i Željko R.

Viši sud: U zatvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za pet huligana iz Hrvatske, dok se šesti osumnjičeni u ovom slučaju nalazi u bolnici. Sekretar suda Tanja Koljenšić Milenković precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv osimnjičenih Stjepana Mihovilovića (30), Damira Tovarovića, Hrvoja Bakovića (31), Jakova Podruga (23), Ivana Miškovića (18) odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva. Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu. Prethodno su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem.

- Oni su došli pre svih i najverovatnije su obavili glavni deo posla oko same organizacije i pripremili su teren za ostatak ekipe sa stadiona. Zanimljivo je da su Željko R. i Ante J. bili ljubavnici i kao takvi u Hrvatskoj su već privođeni - otkriva naš izvor.

Prema saznanjima našeg lista, Vedran V. (31), Branimir K (38), Leo P, Ante J. i Željko R. privedeni su 2010. godine u Splitu nakon opšte tuče u jednom hotelu, a uzrok njihove svađe bio je potpuno bizaran. Naime, kako je navedeno u poli
cijskom izveštaju, prilikom hapšenja privedeni su se potukli zbog narušenih homoseksualnih veza.

- Policija je tada utvrdila da je došlo do homoseksualnog odnosa, a Željko R. i Ante J. priznali su pred sudijom da su dve godine bili ljubavnici i da su zajedno sa Branimirom K. imali seksualne odnose, kao i da su se zajedno brčkali u bazenu. Oni su takođe naveli da su u noći kada je došlo do tuče konzumirali alkohol i drogu, kao i da su imali seks u hotelskoj sobi. Da je u Beograd zaista došla veća grupa Hrvata, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 „Neko je te kriminalce pustio s lanca“, izjavio je on govoreći o sukobima na južnoj tribini tokom večitog derbija.

„Više lica je uhapšeno, nije jedno ili dvoje, šest ili sedam njih je uhapšeno, a znatno više ih je bilo prisutnih iz Hrvatske. Neki su počeli da govore koliko su novca dobili da učestvuju”, rekao je Vučić.

Da li će lica koja su učestvovala u neredima na stadionu Partizana biti puštena ili procesuirana, zavisi od tužilaštva. „Rekao bih da je neko te kriminalce pustio s lanca, a da je vreme da ih neko, metaforički rečeno, priveže da ne ugrožavaju više ne samo fi zički integritet drugih ljudi, već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda. Imaće priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti, ali koliko će to da traje i da li će da traje, zavisi od tužioca. Ukoliko bude bilo kakvog postupka, prekršajnog ili krivičnog, sve će zavisiti i od postupajućih sudija”, rekao je Vučić.

Expand player
Pogledajte više