Oslobođen osumnjičeni za pisanje grafita 'Smrt Pajtiću'

Z. Č. | vesti 2016-05-26 22:12:15 2016-05-26 22:12:15

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je oslobađajuću presudu Goranu Ikraševu koji je bio osumnjičen da je ispisivao grafite "Smrt Pajtiću" po Novom Sadu.

Đorđe Kojadinović

Prema rečima njegovog advokata Nikole Šajina, Ikrašev je oslobođen optužbi usled nedostatka dokaza, a tužilaštvo je već najavilo žalbu na tu prvostepenu presudu.

Šajin je nakon okončanog procesa podsetio da je njegov klijent uhapšen i držan u pritvoru zbog sumnje da je on napisao sporni grafit i na taj način ugrozio nečiju sigurnost. Međutim, Tužilaštvo je u toku postupka promenilo klasifikaciju krivičnog dela i teretilo Ikraševa za nasilničko ponašanje.

- Njemu su sudili zbog sumnje da je on samo nabavio šablon na kom je pisalo ’’Smrt Pajtiću’’ i omogućio NN licu da grafit ispiše, ali se ispostavilo da ni za to nije bilo dokaza - objasnio je Šijan.

Podsetimo, Ikrašev je u avgustu 2015. godine uhapšen zbog sumnje da je pisao preteće grafite kojima je predsedniku Demokratske stranke i predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću pretio smrću.

Tada mu je Tužilaštvo u Novom Sadu odredilo pritvor od 30 dana da ne bi mogao da utiče na svedoke, a zbog toga što je Pajtić ugledna javna ličnost, čitav slučaj preuzeo je MUP.

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je tada da je Ikrašev član Demokratske stranke i da je čitav ’’napad’’ izrežiran.

Expand player
Pogledajte više