Aleksandar Obradović
Đorđe Kojadinović
Aleksandar Obradović
Aleksandar Obradović, Foto: Tanjug/Oksana.Toskić

 

On je istakao da se smanjenje broja direktora mora iskordinisati sa državnim i međunarodnim institucijama, među kojima su MMF i Svetska banka. Obradović je, u izjavi novinarima na Sajmu energetike, rekao da se kroz reforme u EPS-u ispunjava program vlade za restrukturiranje javnog sektora, istakavši da su promene u EPS-u već javno pohvaljene od međunarodnih institucija.


Obradović je, na otvaranju Sajma energetike i ekologije, rekao da se u EPS-u sprovode promene i objedinjavanja različitih delatnosti, počev od oblasti rudarstva, hidro, termo, do obnovljivih izvora energije i naglasio da nije cilj EPS-a da pod jednu kapu stavi sve te oblasti, već da kompanija efikasnije posluje. On je poručio da je u EPS-u urađeno nešto što je u javnom sektoru doskora bilo nezamislivo, odnosno da nema više stranačkog zapošljavanja, već se angažuju kvalitetni i ljudi od struke.


Obradović je najavio da će do kraja oktobra za ceo sistem EPS-a postojati procedura da se za svako novo radno mesto raspiše prvo interni konkurs, a potom ako se ne to mesto ne popuni kadrovima iz nekog drugog sektora EPS-a, raspisaće se i eksterni konkurs.
Cilj je, kako je rekao, da se zaposle najbolji i najstručniji ljudi.


Obradović je najavio da priprema i novu Strategiju razvoja kompanije i poručio da će EPS poslovati mnogo organizovanije, profitabilnije i da će biti stub ekonomije Srbije.