Eva Ras
Rajko Ristić
Eva Ras

Rajko Ristić

Eva Ras, Foto: Rajko Ristić

 - Mnoge glumice povukle su se iz glume mnogo godina pre nego što su umrle, neke čak i 15 godina, kao velika Mira Stupica. Ja želim da glumim do kraja. Meni je oko 80 godina, a svaku babu u poslednjih godinu dana po filmovima i serijama glumi Mira Banjac, kao da nema nijedne druge babe, nego svaka takva uloga mora da bude data njoj. Meni nije jasno zašto je tako - rekla nam je Eva.

Govoreći o Sajmu knjiga, ona nam je otkrila i da joj je u poslednje vreme prestalo da bude zanimljivo da čita knjige, ali i da putuje.

- Moja omiljena knjiga je Biblija, njoj se uvek vraćam. Imam rođake u Njujorku, u Izraelu, ali tri godine nisam nikuda putovala. Ne volim da budem gost, a pogotovo siromašni rođak. Najčešće sam na internetu. Stiv Džobs je najgenijalniji lik koji je postojao, učinio je kompjuter dostupnim svima. Ja sam stalno na Fejsbuku, ali nakon što sam branila Cecu od Nebojše Glogovca, koji je ironično rekao da je ona Šekspir, oko 200 prijatelja sa Fejsbuka me je obrisalo. Sve neki intelektualci, a ja sam rekla istinu, on je izgubio kompas - kaže glumica.

Eva nam je otkrila i da ju je šokiralo kada je, kako je rekla, posle okršaja sa Glogovcem pozvala Ceca Ražnatović.

- Bila je u inostrnstvu, ali je zvala tačno u podne kada je i pročitala negde šta sam izjavila i rekla mi da joj mnogo znače moje reči, ne zbog nje same, koliko zbog njene publike, koju je Glogovac uvredio - kaže Eva.

Podržava Irineja

Glumica se osvrnula i na izjavu patrijarha Irineja, koji je rekao da su „Srpkinje dužne da rađaju“.

- Ja podržavam patrijarha, ali niko ipak ne može da donese da to bude zakonitost, jer i nad patrijarhom ima patrijarh, svako je gospodar svoga tela. Razumem njegovu dobru želju i nameru da upozori narod i mnogi će, sigurna sam, vođeni njegovim rečima pristati na to što kaže i imati više dece. On je poslao dobru poruku i reči ohrabrenja - kaže glumica.

 

Komentari (4)

vitez

27.10.2017 22:29

Evo, ti si samo baba roga, a Mira Banjac je glumica. Ne biraju se više glumci po " ključu"

deda Vasa

28.10.2017 01:08

Ova Eva mi se popela na vrh sa njenim izjavama. Zlobnije stvorenje nisam video. Hvali se da ide sa mladima u provod,a ovamo kuka sto je ne zovu da igra babu.Pa koj moj hoće? Izgleda da nezna ni sama.

ŠOJKE

28.10.2017 09:53

Mira je moralna dama i veliki glumac! Mira je uvek rado gledana! Volimo te Miro!!!!!!!!!

Vera

28.10.2017 15:17

Eva je izgubila kompas a ne Glogovav. Zasto je ne zovu da glumi nek se zapita sama. To nije vise ona Eva iz sezdesetih i sedamdesetih. Uz svo razumevanje za njenu uzasnu tragediju njeno ponasanje je diskutabilno. I g Mira je imala dosta problema u zivotu, borila se kao lavica sa njima ali uvek ostala dostojanstvena gospodja.