Policija kontrola
MUP Srbije
policija, alko test
Policija, alko test, Foto: Rajko Ristić

 

Od 1. januara više ne može da se napravi saobraćajni prekršaj recimo u Novom Sadu pa da počinilac  ubeđuje da je do prvi put i da iza sebe nije imao nijeno prekoračenje brzine ili sličan prestup.

Samo jednim klikom na dugme na licu mesta u sudnici postojaće mogućnost uvida u ranije eventualne prekršaje u bilo kom mestu u Srbiji.

Od početka godine svi prekršajni sudovi su umreženi i u obavzi da unose  slučajeve u jedinstven informacioni sistem SIPRES. Njime su povezana 153 sedišta prekršajnih sudova i njihove jedinice, sedište i četiri jedinice. Prekršajnog apelacionog suda, kao i policija, Trezor i obavezno socijalno osiguranje. Tako se država za korak više približila boljoj naplati i bržem efikasnijem i pravičnijem pravosuđu. Prekršajni sudovi su među tri najveća punioca budžeta što je takođe važno.

Zdržava je za nepune dve godine od kazni prihodovala oko 16,7 miliona evra. Iz ministarstva pravde najavljuju da će uskoro početi da radi i portal za praćenje toka predmeta za prekršajne sudove. Građani će imati uvid u to dokle je stigao njihov slučaj.

Komentari (3)

ana

17.01.2016 11:20

svi koji rade i pride primaju platu su umrezeni sem robova u priv sektoru

sunce

17.01.2016 18:37

@ana - takvi robovi postoje svagdje i nisu umrezeni.Nato si trebao misliti ranije,a i uvjek imas mogucnost da budes svoj gazda!!!!

Durke

17.01.2016 11:35

Hoce li iko poceti da kaznjava saobracajce za njihove prekrsaje!? Ovde u Loznici su bahati da to ne moze da se objasni! Retki su skucajevi da ih vidite u sluzbenom autu bez mobilnog telefona u upotrebi, parkiraju gde stignu, na sred ulice stanu, na autobuska stajalista, be svetala, bez jednog svetla, u raskrsnici gde treba da regulisu saobracaj razgovaraju telefonom... BRUKA! Zato ja imam pun telefon slika i snimaka takvih stvari i kad me zaustavim samo pitam u cemu je problem....