BRAVO! Mladi naučnici iz Srbije osvojili šest medalja! (FOTO)

Polaznici Regionalnog Centra za talente postigli su izuzetne rezultate, na 23. internacionalnoj konferenciji mladih naučnika, svetskom prvenstvu istraživačkih radova u Rumuniji,

Mladi naučnici
Mladi naučnici, Foto: Regionalni centar za talente

U konkurenciji mladih iz 28 zemalja sveta osvojili su 4 zlatne i 2 srebrne medalje.

Tim regionalnog centra je jedini čiji su svi učesnici osvojili medalje, a ekipa je ubedljivo osvojila prvo mesto.

Na ovogodišnjem takmičenju je konkurisalo 168 radova iz svih oblasti, mladih naučnika iz 28 zemalja, među kojima i 6 polaznika Regionalnog centra za talente Beograd.

Četiri zlatne medalje dobili su: Matija Čupić (informatika), Đorđe Ogrizović (Zaštita životne sredine), Tamara Janković (biologija), Jovan Mitić (biologija).

Srebrne medalje dobilo je dvoje srpskih takmičara: Nikolina Marković (matematika), Uroš Filipović (informatika).

 • Korisnik: Mila
  26/04/2016 - 22:35
  To su prave vrednosti koje su nekada krasile nasu divnu zemlju a ne ovi danasnji kriminalci ,lopovi ,drogerasi koji su uzori momcima a sponzoruse ,pevaljke ,prostitutke devojcicama
  • Istina @Mila
   27/04/2016 - 07:26
   SVAKA CAST! Nazalost, i ja sam puno postigao u Srbiji, osvajao takmicenja, bio promovisan od strane Mense i jos puno toga, ali od svih desavanja, starleta i ostalih stvari shvatio sam da te stvari nisu u Srbiji i nisu za Srbiju bitne. Tako da nakom studija i 2 godine rada u Srbiji (izrabljivanja inzenjera i po 280 sati mesecno) evo me u inostranstvu gde radim na nezamislivim projektima koji su, slobodno mogu reci, bitni za celo covecanstvo. Pozdrav, sve najbolje i ziveli!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs