KOSOVSKA POLICIJA TVRDI Pruga Beograd - Kosovska Mitrovica nije minirana

Jedinice Kosovske policije za region Sever izvršile su potpuni pregled pruge na severu nakon dojava na prištinskim portalima o tome da je na šinama na severu Kosova navodno postavljena eksplozivna naprava, a namenjena vozu koji je jutros krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici.

Voz za Kosovsku Mitrovicu
Voz za Kosovsku Mitrovicu , Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Voz je stigao do Raške koja je bila poslednja stanici pred administrativnu liniju sa KiM, odakle se iz bezbednosnih razloga vraća za Beograd.

Vučić: Albanci hteli da hapse mašinovođu i putnike!

"Naše jedinice su izvršile potpuni pregled i mogu da kažem da tu nema nikakvih problema i da ništa nisu pronašle", izjavio je Kos sev.info zamenik komandira KP za region Sever Besim Hoti.

Hoti je takodje potvrdio da su jedinice KP spremne da pruže asistenciju jedinicama granične policije Kosova, a čija je nadležnost da izvrši kontrolu unutrašnjosti voza i putnika, kada voz bude ušao na sever Kosova. Hoti je naglasio da to da li će voz ući na Kosovo nije nadležnost jedinica Kosovske policije na severu, već granične policije.

On je upitan šta asistencija podrazumeva ukoliko je granična policija zatraži, odnosno da li to podrazumeva da asistencija može da znači pružanje asistencije ukoliko granična policija zabrani da voz udje.

"Naše jedinice su spremne da asistiraju graničnoj policiji u bilo kom slučaju u kojem oni zatraže", rekao je Hoti.
Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će večeras kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

Dvojica Albanaca, pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, poginula su 2003. godine u pokušaaju da postave eksploziv kod železničkog mosta kod Zvečana.

Istragom je utvrđeno da su Hamze Behrami i Isljam Beriša bili pripadnici Albanske nacionalne armije, koju je tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner, posle tog incidenta, proglasio terorističkom organizacijom.

POVEZANE VESTI:

Jel ovo crkva ili voz? (FOTO)

"Baština na šinama" krenula za Mitrovicu (ANKETA)

 • Korisnik: zoran
  15/01/2017 - 13:34
  Da,jako je bitno! Medjutim,najbitnije je pitanje,koji je to bolesni um odlucio da posalje tamo voz??!!! pa jos ''specijalno''dizajniran! Zasto taj idejni tvorac nije seo sa porodicom u njega a usput poveo sve svoje pajtose,zasto?nego salje nevine ljude da ako treba malo izginu.Zar su ocekivali da ce siptari mirno gledati i pustiti voz.Idejnog tvorca treba procesuirati zbog izazivanja sveopste opasnisti i smestiti na odgovarajuce mesto i ustanovu.Sramota velika!!!!
 • Korisnik: girl
  14/01/2017 - 19:36
  Jako je bitno sto je voz zaustavljen, bez obzira da li je lazna uzbuna ili ne, ipak je najbitnija bezbednost!
 • Korisnik: gf
  14/01/2017 - 19:35
  Neverovatno je da EU na ovo ne reaguje.
 • Korisnik: Gole
  14/01/2017 - 19:35
  Danas ili sutra voz ce ici i normalno saobracati.
 • Korisnik: HANKAQ
  14/01/2017 - 19:26
  Kako će reagovati Evropske institucije na ovakvo ponašanja Albanaca!? POZVANA JE RUSIJA I NEKI CELNICI PA CE SE VIDETI ISHODI... ZAISTA UZAS...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi