Milanoviću, Bog je spor, ali dostižan!

J. Đ. | vesti 2016-08-25 20:25:05 2016-08-25 20:25:05

Nije dobro graditi svoju i budućnost svoje dece na zločinu. Ne treba zaboraviti istinu da je Bog spor, ali dostižan - ovim rečima je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za „Alo!“ prokomentarisao sramne poruke bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića, koji se po ko zna koji put ostrvio na Srbiju.

Dejan Briza

Svoje “pobede” u bleskovima i olujma kojima se hvali Milanović, kako Amfilohije kaže, Hrvati bi trebalo dobro da preispitaju jer su to ne pobede, nego porazi čovečnosti. Podseća ga da nije opasno izgubiti rat i biti osuđen, već je mnogo pogubnije izgubiti obraz i dušu.

 

- Niko nikada nije bio zgažen i ponižen kao Hristos na Golgoti. Ta Hristova Golgota bila je i ostala vertikala ljudske istorije, istinskog opredeljenja žrtvovanja sebe za druge, a ne drugih sebi i svojim interesima. Nije opasno izgubiti rat i biti osuđen u ljudskim sudovima. Opasno je izgubiti obraz i dušu. Braća Hrvati bi trebalo, a i mi zajedno sa njima, da preispitamo te svoje pobede i dostojanstvo narodno i ljudsko u svetlosti Jasenovca, Glinskog pokolja...

Najnovije pobede koje se temelje na bratoubilačkim olujama i bleskovima, pred Bogom i pravdom nisu pobede, nego porazi čovečnosti. Nije dobro graditi svoju budućnost i budućnost svoje dece na zločinu. Ne treba zaboraviti istinu da je Bog spor, ali dostižan i da konačno pravda drži zemlju i gradove - rekao je Amfilohije za naš list. 

Expand player
Pogledajte više