Komunisti prekinuli skup Vuka Jeremića! (FOTO)

I. K. | vesti 2016-02-11 17:54:47 2016-02-11 17:54:47

Grupa ekstremista, koji su nosili oznake Novog komunističkog pokreta Jugoslavije, upala je danas na skup o američkoj spoljnoj politici, koji je organizovao Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, koji vodi bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

P. Dimitrijević

Prema saznanjima Alo.rs, petorica mladića od dvadesetak godina utrčali su u salu hotela "Metropol" i uzvikivali "NATO fašisti, napolje iz Srbije!".

U sali je u tom trenutku bilo čak 1.200 ljudi, među kojima i 20 ambasadora, mnogi bivši ministri i biznismeni. Među gostima i učesnicima debate su bili i profesor sa Harvarda Džozef Naj, dekan "Flečer" škole za pravo i diplopmastiju Džejms Stavridis, predsednik vašingtonskog Centra za novu američku berzbednost Ričard Fontejn i bivši poljski šef diplomatije i ministar odbrane Radoslav Sikorski.

Mladići su stigli do bine, gde je Vuk Jeremić vodio ovaj skup.

- Mladići koji su upali na skup bili su okrenuti prema američkom ambasadoru Kajlu Skotu i uzvikivali su te svoje parole. Ubrzo je reagovalo hotelsko obezbeđenje, koje ih je izvelo napolje, a kada je došla policija, legitimisani su i privedeni. Očigledno su imali problem sa gostima skupa, koji su mahom Amerikanci, a tema je američka spoljna politika i uloga SAD u savremenim međunarodnim odnosima. Gosti su bili samo zatečeni ovim upadom, ali niko nije panično reagovao - rekao je naš izvor koji je prisistvovao ovom incidentu.

Uprkos tome, debata je nastavljena nakon kraćeg prekida.

Expand player
Pogledajte više