Doktor otkrio kako je izgledao trenutak kada su doneli ranjenog Ivanovića

Novosti | vesti 2018-01-21 09:11:05 2018-01-21 09:11:05

Lekari su pokušali sve za Olivera Ivanovića, ali nije bilo spasa!

Tanjug/Dragan Kujundžić 16.01.20

Srbija je i dalje u šoku zbog ubistva Olivera Ivanovića. Nepoznati napadači pucali su u Ivanovića 16. januara oko 8.15 časova, dok je ulazio u svoju kancelariju.

Teško ranjenog Olivera našla je komšinica koja je odmah pozvala Hitnu pomoć koja je Ivanovića odmah prevezla u bolnicu. Dr Milan Ivanović direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, jedan je od lekara koji su se u utorak svim silama trudili da jednog od najpoznatijih predstavnika kosovskih Srba otrgne iz kandži smrti.

- Više od sata smo pokušavali da ga reanimiramo, ali rane su bile smrtonosne zbog povreda vitalnih organa i trenutnog iskrvarenja. Hitna pomoć ga je do KBC transportovala u roku od samo nekoliko minuta, međutim, dovezen je bez vitalnih znakova života. Uradili smo sve što smo mogli, i svi smo bili potreseni, iako smo medicinski radnici, kada smo oko 9.30 morali da proglasimo smrt - rekao je Ivanović za "Novosti".

Doktor je rekao i šta je osetio u trenutku kada je shvatio da Ivanoviću nema spasa.

- Obuzeli su me tuga, bes, osećaj gorčine... Oliver i ja smo, što je poznato, bili politički neistomišljenici, stavovi su nam se razlikovali oko strategije, načina i metoda u ostvarivanju srpskih interesa na Kosovu i Metohiji. Međutim, istovremeno smo bili i saradnici u periodu od 1999. do 2001. godine u Srpskom nacionalnom veću. SNV je tada bio krovna organizacija za Srbe, koja je organizovala odbranu od nasilja koje se prelivalo s juga. Naš posao je bio da ohrabrimo građane da ostanu ovde na ognjištima, i mislim da smo tada postigli jedinstvo. Uticali smo na to da Srbi ostanu na ovim prostorima, da tu rade i omoguće vlastima u Srbiji da se s više aduta uključe u rešavanje problema na KiM - objašnjava Ivanović.

On je rekao i da je porodica bila saglasna sa tim da obdukcija bude urađena u mitrovačkom KBC.

- Ekipa obducenata konstatovala je šest ulaznih i četiri izlazne rane, pri čemu su dva metka iz njegovog tela izvađena tokom obdukcije. U Olivera je pucano mučki, s leđa, i obducenti su odmah decidirano potvrdili da je u pitanju atentat koji su izvršile profesionalne ubice - rekao je dr Ivanović.

Expand player
Pogledajte više