Zoran Cvijanović
Promo
Zoran Cvijanović
Zoran Cvijanović, Foto: Promo


Naime, proslavljeni glumac, poznat po ulogama: Šojke iz „Sivog doma“, Ugrinović iz kultne serije „Otvorena vrata“ ili Mile protiv tranzicije, našao se na ulici jer je morao da napusti stan na Vračaru u kojem je živeo sa porodicom, a sve zbog nemogućnosti da preduzimaču isplati dug od 70.000 evra. Cvijanović se u ovoj nezavidnoj situaciji našao zbog Josifova, koji ga je prevarom doveo do bankrota.

 

Zajedno producirali

U biografiji Milka Josifova, između ostalog, navodi se da je producirao filmove „Lepa sela, lepo gore“, i „Munje“, u kojima je Cvijanović imao zapažene uloge, pa se pretpostavlja da odatle datira njihovo prijateljstvo. I sam Cvijanović se poslednjih godina više bavio produciranjem nego glumom.

Glumac je početkom 2000. godine sa jednim rođakom i Josifovim pokrenuo posao u vezi sa reciklažom, a poslovni saradnik i jedan od glumčevih najboljih prijatelja ga je posle mnogo godina zajedničkog rada surovo prevario. Josifov je, kako stoji u naredbi o sprovođenju istrage, tražio od Cvijanovića da mu prepiše svoj deo u zajedničkoj firmi, navodno kako bi mogao da podigne kredit, koji nikada nije podigao, a odbio je da glumcu vrati njegov deo.

 

Ni kasnije tužbe koje je pokrenuo nisu uspele, Cvijanović je upao u teške finansijske probleme, iz kojih nije uspeo da izađe, a kap koja je prelila čašu bila je da mora da napusti stan jer nije mogao da ga otplati, iako je u njemu živeo dve godine.

POVEZANE VESTI:



Josifov se sumnjiči da je izvršio krivično delo prevara na štetu Cvijanovića, kao i Nebojše Vraneša, a tužilaštvo je, postupajući po krivičnoj prijavi protiv osumnjičenog Josifova, donelo naredbu o sprovođenju istrage u toku koje će biti saslušan osumnjičeni, ispitani svedoci i preduzeti druge dokazne radnje. Osim Cvijanovića, optužnici se pridružio i izvesni Nebojša Vranješ, a pretragom na internetu se može naći da je osnivač je i suvlasnik kompanije „Strategija ekološke trgovine“, te da je u saradnji sa Institutom „Mihajlo Pupin“ i Ministarstvom nauke i životne sredine realizovao projekat postrojenja za reciklažu električnog i elektronskog otpada, pa postoji mogućnost da je upravo to firma koju je Cvijanović delio sa rođakom i Josifovim.

 

Kolege: Cvija nije ovo zaslužio!

S obzirom na to da je ovo treći slučaj da se glumci spominju zbog finansijskih dugova, podsetimo na ono o čemu je već pisano. Naime, glumac Nebojša Dugalić je imao problem sa kreditom koji je podigao u švajcarskim francima, a sestra glumca Ljubivoja Tadića, sa kojom je živeo, stradala je kada se zapalila sveća koju su držali, jer im je isključena struja. Kolege komentarišu da to postaje simptomatično. - Zoran Cvijanović je divan kolega, a pre svega čovek. Pitam se dokle će više ovo da se dešava. Čovek koji je radio na hiljadu frontova, na filmu, u pozorištu, kao producent, mislim da je čak bio nešto i u nekom sportskom klubu, da završi ovako. Vukao je i grabio za svoju porodicu, i šta je doživeo. Pa ako vredni i radni ljudi završe ovako, čemu da se nadamo?! Stalno slušam loše vesti o kolegama. Ovo je užasno - kaže glumica Gordana Bjelić. I Lidija Vukićević je bila uznemirena zbog vesti da je još jedan naš glumac doživeo sličnu sudbinu. - To je strašno i ponižavajuće. Ceo život je radio, a za šta, da nema gde s detetom na ulici. Bio je četvrta godina akademije kad sam ja krenula u prvu, već tada je bio vredan, i radio. Država ne bi smela da dozvoli da glumci tako završe na ulici, već da ulaže u kulturu - ogorčena je Lidija Vukićević.

Komentari (1)

DILAN KUČE

29.08.2015 14:49

OPET GLUMAC . ŠTA JE BRE OVO LJUDI? PRVO TAMO NEKU ISTUČE BALETAN ,PA PRVAKU POZORIŠTA SE DESI TRAGEDIJA ZBOG POŽARA ,PA GLUMAC SILOVO DEČAKA U SOMBORU I ALJBANCI MU POMOGLI DA KIDNE IZ SRBIJE ,PA POZNATA GLUMICA MAMA I ĆERKA BIVAJU U CRNOJ GORI UDARENE ,PA POZNATOJ GLUMICI UKRALO IZ TAŠNE 5 EVRA NA PLAŽI ,PA GLUMAC SA TROJE DECE KIDNO IZ SRBIJE JER NEMOŽE VIŠE DA OTPLAĆUJE KREDIT,PA ONAJ GLUMAC ONO , DA TI SE SMUČI.I SAD GLUMAC NA ULICI . OVO JE ALARM IMA DA DOBIJU SVI PLATETINE I STANOVE.