Beograd večeras u bojama francuske zastave!

Beta | vesti 2015-11-14 11:15:46 2015-11-14 11:15:46

U znak solidarnosti sa Francuskom i njenim narodom, povodom terorističkih napada u Parizu, večeras će Most na Adi, palata Albanija i spomenik Pobednik na Beogradskoj tvrđavi biti osvetljeni u bojama zastave Francuske, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

N. Jovanović

Vesić je agenciji Beta rekao da će i svi ostali javni objekti u Beogradu koji imaju ukrasno osvetljenje večeras biti osvetljeni plavim svetlom.

Prema rečima Vesića, ovaj gest solidarnosti Beograda i Srbije sa Parizom i Francuskom usledio je na predlog predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Vesić je pozvao Beograđane koji to žele, da u teškim trenucima za Francusku i ujedinjenu Evropu, izraze solidarnost paljenjem sveća ispred spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu na kojem piše "Volimo Francusku kao što je ona volela nas".

Čuvena zdanja širom sveta u znak solidarnosti sa Francuskom, nakon terorističkih napada u Parizu, biće osvetljena bojama zastave te države.

Sidnejska opera jedna je od građevina koja je sinoć bila osvetljena sa crvenom, belom i plavom bojom.

Slično su reagovale i vlasti Njujorka, pa je Svetski trgovinski centar jedan, koji je izgrađen na mestu na kojem su izvršeni teroristički napadi 2001. godine, u bojama francuske zastave.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa bojama francuske zastave na zgradama u centru u Dablinu i stadiona "Vembli" u Londonu, a slične postupke najavili si ostali veći gradovi širom svijeta.

Expand player
Pogledajte više