Boško Obradović
Zoran Ilić
Boško Obradović

Zoran Ilić

Boško Obradović, Foto: Zoran Ilić

Ideja mu je bila, kako objašnjava za “Alo!“, “da Bošku oduzme moć”, ali je, priznaje, uživao šminkajući ga.

- Imao sam ja i ranije ovakvih akcija, šminkao sam i strane i domaće političare i državnike, ali ne i njega, jer nije bio aktuelan kao političar. Čitava ideja je oduzimanje moći političarima, zahtevanje da se obrati pažnja na nas. Ceo grad je oblepljen Boškom, zašto - nemam pojma, i to me je inspirisalo da se malo igram. Poneo sam flomastere i krenuo po gradu, samo na Vračaru sam sredio desetak plakata, isto toliko od Slavije do centra grada i na Zelenom vencu i tako dalje. Nije mene mrzelo da šminkam Boška, ja sam umetnik u duši, a on je jedan veoma, veoma zgodan čovek. Priznajem, dok sam ga crtao, sve vreme sam pevao pesmu “Sliku tvoju ljubim svakog dana“, i kolena su mi klecala - priznao nam je on.

Azdejković našminkao Boška

Privatna arhiva

Azdejković našminkao Boška , Foto: Privatna arhiva

Lider Dveri Boško Obradović je sa osmehom na licu prokomentariao novi izgleda svojih plakata. U šali je navio i da misli “da je super ispao“.

Azdejković našminkao Boška

Privatna arhiva

Azdejković našminkao Boška , Foto: Privatna arhiva

- Kreativno. Azdejković je poznat po slobodnom mišljenju, orginalnim i duhovitim idejama, ali u jednom greši, nikako ne uspeva da se oslobodi potrebe da svima nameće svoju homoseksualnu orijentaciju. To, kao i sama orijentacija, nije baš normalno. Ozbiljni umetnici koji su bili homoseksualci nikada se nisu isticali homoseksualizmom, već svojom umetnošću. Ovaj poslednji projekat mu nije nešto, može on to i bolje - rekao je Obradović za “Alo!“.  

Komentari (1)

ana

31.12.2016 02:41

ovom se kolena nikad ni ne isprave