BLINKEN DOLIVA ULJE NA VATRU "Rusija mora da odgovara za zločine"
Foto: Tanjug/Tanjug

“Oni koji su počinili ove zločine moraju da odgovaraju. Danas se pridružujemo zemljama i organizacijama iz celog sveta da nastavimo da zahtevamo pravdu za Ukrajince i Ukrajinu,” istakao je Blinken, saopšteno je iz Stejt Departmenta. 
Kako je naveo, ova dela su deo kampanje široko rasprostranjenog i sistematskog nasilja nad civilima.

“Na današnji dan pre godinu dana, kada su ukrajinske snage oslobodile Buču, otkrile su da je stotine muškaraca, žena i dece ubijeno od strane ruskih snaga u masakru. Ubrzo je ceo svet bio svedok dokaza o tim zločinima, u zapaljenim fotografijama i video-snimcima. Pogubljeni civili, sa rukama vezanim na leđima, dečiji letnji logor pretvoren u komoru za mučenje, masovne grobnice,” naveo je Blinken.

On je rekao da je će SAD ostati uz Ukrajinu, jer ona "štiti svoj narod i bori se za njen suverenitet, svoj teritorijalni integritet, svoju demokratiju".

“Nećemo zaboraviti stradale i pobijene Ukrajince. I nastavićemo da se zalažemo za odgovornost i pravdu dokle god bude potrebno,” poručio je američki državni sekretar.

Trupe pod komandom Kremlja okupirale su Buču par sedmica pošto su upale u Ukrajinu i ostale su u tom gradu oko mesec dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading