UKRAJINA U VELIKOM PROBLEMU Rusi postavili neprobojne linije odbrane
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

- Čak i da Ukrajinci imaju spremnih 200.000 svežih vojnika za ofanzivu, u šta lično sumnjam, ne verujem da bi mogli da probiju ruske linije odbrane - kazao je Srđa Trifković.

Profesor ističe da ne veruje ni da su Ukrajinci pod pritiskom da krenu putem pregovora.

- Amerikancima savršeno odgovara da se ovo produži na duge staze, da to bude jedan iscrpljujući rat u kome će se boriti do poslednjeg Ukrajinca na frontu i do poslednje nemačke fabrike u Evropi - rekao je istoričar za jutarnji program Hepi TV.

Podsećamo, specijalna operacija ruske vojske ušla je u 401. dan. 

Kuleba o kontraofanzivi

Ako ukrajinska vojska ne bude imala uspešnu kontraofanzivu, Zapad će imati više pristalica u pronalaženju kompromisa sa Rusijom, izjavio je u intervjuu za Fajnenšel tajms ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba.

- Oni (pristalice rešavanja konflikta diplomatskim putem) su svuda – u Vašingtonu, u Berlinu, u Parizu, u Londonu. Oni će pokušati da urade nešto kreativno u duhu Minska-3 - rekao je ukrajinski diplomata.

On takođe smatra da od ishoda buduće ofanzive zavisi kako će SAD i Evropa isporučivati naoružanje i opremu Oružanim snagama Ukrajine u budućnosti. Osim toga, Kuleba je dodao da se zapadni političari drže stava da Oružane snage Ukrajine imaju „jednu odlučujuću bitku” koja će odrediti ishod čitavog sukoba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading