"PITANJE JE VREMENA, BAHMUT SIGURNO PADA" Ruskim borcima pomaže ovaj sistem, užasna situacija za Ukrajince!
Foto: Printscreen/Youtube

U taj grad, čiji pad će biti težak i bolan udarac za kijevski režim, ušle su i jedinice ruske regularne armije, ali će vrh napadačkog koplja i dalje činiti jurišni odredi „Vagnera“.

Pritisak na ukrajinske položale će se sve više pojačavati jer Rusi sada u Bahmutu i oko njega imaju veću koncentraciju vojnika i veću vatrenu moć.

U toku je 397 .dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Ukrajinskom bahmutskom garnizonu noge, zapravo, vise nad provalijom jer su ruske snage znatno pojačale i napad na Hromovo, utvrđeni gradić na jedinom asfaltnom putu (prema Časovom Jaru) preko kojeg „90 odsto opkoljenim“ još stižu municija, pojačanja i hrana.

„Bahmut je već operativno opkoljen jer naši vatrom kontrolišu sve puteve prema njemu. Bitka za Hromovo ipak je izuzetno važna jer će Ukrajinci njime, ako ga zadrže još koji dan, pokušati i da se izvuče iz stupice koja se neumoljivo zatvara.

Leonkov još dodaje: „Ukrajinci, uprkos očajničkom otporu, i dalje gube pozicije: metar po metar, kuću po kuću. Bahmut sigurno pada, sve je samo pitanje vremena. Protivnika smo bezmalo već slomili“.

Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona, povodom borbi za Bahmut i na ostatku donbaskog fronta navodi:

„Ukrajinske snage ne mogu da dođu do ruskih trupa jer bivaju uništene teškim naoružanjem pre nego što im se dovoljno približe. Ruskim borcima pomaže napredni obaveštajni sistem koji im daje uvid u dešavanja na bojnom polju, pa mogu da nanose precizne udare po ukrajinskim formacijama. Za Ukrajince je to užasna situacija ali malo šta mogu da povodom toga urade“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading