UKRAJINA GUBI "KLJUČNI ELEMENT" NA FRONTU?! Rusi saopštili značajan uspeh
Foto: Printscreen/Youtube

„Ako govorimo o Arjemovsku: naše snage sada kontrolišu oko 60 odsto, možda čak i više – do 70 odsto samog grada“, rekao je on.

Gagin je rekao i da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine pokušali da organizuju kontraofanzivu i uđu u grad iz Časovog Jara. Njihovi planovi su osujećeni, ali se u ovom naselju okupila veoma velika grupa vojnika, naglasio je savetnik.

U samom Bahmutu, prema njegovim rečima, ima oko deset hiljada ukrajinskih vojnika.

Vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin rekao je danas da su borci "Vagner" grupe uspeli da se učvrste na severnom delu Arjemovskog kombinata za preradu obojenih metala (AZOM). Prema njegovim rečima, jurišni odredi nastavljaju kretanje ka centru grada, dok nokautiraju neprijatelja na severnom i južnom pravcu.

Кomandant ukrajinskih kopnenih snaga Aleksandar Sirski u ponedeljak je rekao da situacija na liniji dodira u oblasti Bahmuta „i dalje teška“. Ipak, u utorak je kancelarija Zelenskog saopštila da je nakon sastanka Štaba vrhovnog komandanta doneta odluka da se odbrana grada nastavi. Istovremeno, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij nazvao je odbranu Bahmuta ključnim elementom u držanju celog fronta.

Blog uživo: Rat u Ukrajini – 387. dan

Prema poslednjim izveštajima, ruske snage su presekle ili uzele pod kontrolu sve asfaltirane puteve do grada. Istovremeno, započeto odmrzavanje ozbiljno otežava isporuku municije i ljudstva ukrajinskih trupa. Кako je naveo Gagin, jedini način na koji Oružane snage Ukrajine još pokušavaju da se kreću je put do Časova Jara.

Pratite najnovije  VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading