DRONOVI KAMIKAZE NAPALI UKRAJINU! Stravične eksplozije i snažan požar u Dnjepropetrovsku (FOTO/VIDEO)
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky/EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Najžešće borbe vode se na istoku zemlje, ali su tokom jučerašnjeg dana eksplozije odjekivale u Hersonu, a vazdušna opasnost bila je na snazi u celoj Ukrajini.

Sporazum koji omogućava bezbedan izvoz žitarica iz nekoliko crnomorskih luka Ukrajine trebalo bi da bude produžen na 120 dana, saopštile su Ujedinjene nacije. Ovaj predlog je usledio nakon što je Rusija predložila produženje dogovora koji ističe u subotu za samo 60 dana.

Kijevske snage bezbednosti pokušavaju da prikriju svoje odbrambene pozicije i aktivno koriste lažne položaje na svatovsko-kremenskom sektoru fronta, rekao je potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko, prenosi RIA.

Na lažnim položajima se koriste modeli oklopnih vozila i artiljerijskih sistema, rekao je ekspert, pozivajući se na sopstvene izvore.

- Međunarodni krivični sud (ICC) u Hagu izdao je nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za  387. dan rata u Ukrajini

Opasnost, napad dronovima

23.10 - Vazdušna opasnost proglašena je u Kijevu, kao i u nekoliko regiona na severu i istoku Ukrajine, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za digitalnu transformaciju.

Kako se precizira, reč je o Černigovskoj, Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti. Lokalni mediji javljaju i da se napadi sprovode, između ostalog, i dronovima.

Bele noći u Ukrajini nakon napada "Kamikaze" (VIDEO)

22.30

 

 

Pretpostavlja se da je „Geran“ sleteo u skladište nafte (VIDEO)

22.07 -

 

 

DRONOVI KAMIKAZE NAPALI UKRAJINU! Eksplozije i snažan požar u Dnjepropetrovsku (FOTO)

21.48 -

 

 

Rusi saopštili značajan uspeh

21.15 - Ruske jedinice preuzele su kontrolu nad oko 70 odsto teritorije Arjemovska (Bahmut), rekao je Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti šefa samoproklamovane DNR, za TV kanala Rusija 24 .

Celu vest pročittajte OVDE.

U Kijevskoj oblasti se čuju leteći "geranijumi" (VIDEO)

20.49

 

 

"Ovo je samo početak..."

20.51 - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da je izdavanje naloga za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina važna odluka za međunarodnu pravdu, preneo je Rojters.

Celu vest pročitajte OVDE.

Кanada počela da isporučuje Ukrajinu tenkove Leopard (FOTO)

20.02 - Planirano je da se transfer izvrši preko Poljske.

 

 

HAG TRAŽI NJU I PUTINA Ko je Marija Aleksejevna?

19.48 - Ruski lider je optužen da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini. Sud sa sedištem u Hagu naveo je u saopštenju da je Putin "navodno odgovoran za ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva (dece) i protivpravnog preseljenja stanovništva iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju".

Ceu vest pročitajte OVDE.

Rat kod bahmuta očima ukrajinskog vojnika (VIDEO)

19.37 -  

 

 

PMC „Vagner“ napada u Bahmutu uz masivnu podršku artiljerije i avijacije


19.25 -  Ukrajinski vojni analitičari nastavljaju da objavljuju panične izveštaje sa jednog od najtoplijih sektora fronta.

- JUG - Borbe na raskrsnici ulica Čajkovski-Кorsunski i Jubilejna-Čajkovski. Masovno granatiranje u oblasti Sobačevke.

- Teške borbe na jugozapadnoj periferiji grada, PMC pokušava da probije odbranu Xromova. Oružane snage Ukrajine pokušavaju da izvrše kontranapad u nekim oblastima.

- Oblast Кvadrata - noću su se vodile veoma teške borbe, za probijanje odbrambene linije korišćeni su avioni „Vagnera”.

- Put O - 0506 situacija je nepromenjena, Vagnerovci su noću ušli na položaje Oružanih snaga Ukrajine u blizini puta, ali su se tokom kontranapada Oružanih snaga Ukrajine povukli na prethodne položaje.

- SEVER - u toku su intenzivne pozicione borbe.

- Severno od Bahmuta, PMC su nastavili aktivnu ofanzivu noću u šumskom pojasu jugoistočno od Bogdanovke, zabeležen je napredak.

-  Borbe se nastavljaju u rejonu fabrike AZOM, Oružane snage Ukrajine već drugi dan pokušavaju da organizuju kontranapade.

- Generalni štab Oružanih snaga Ukrajine: Ruske snage ne odustaju od pokušaja da upadnu u grad Bahmut. Brojni neprijateljski napadi u oblastima Orehovo-Vasiljevka, Ivanovskoe i Grigorovka. Pod vatrenim položajima Oružanih snaga Ukrajine u više od 15 naselja u blizini linije dodira. Među njima su Vasjukovka, Železnjanskoe, Novomarkovo, Bahmut, Časov Jar, Predtečino i Aleksandro-Šultino (DNR).

 

 

Medvedev: "Nema potrebe da se objašnjava..."

19.02 - Zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, objavio je danas da nema potrebe da objašnjava gde bi ovaj dokument trebalo upotrebiti i poruku propratio emodžijem toalet papira.

On je tako reagovao na odluku Međunarodnog krivičnog suda u Hagu da izda nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina. "Međunarodni krivični sud je izdao nalog za hapšenje Vladimira Putina.

"Nema potrebe da se objašnjava gde treba da se koristi ovaj dokument", napisao je Medvedev na svom Tviter nalogu na engleskom jeziku.

Pretpretresno veće MKS, čiju nadležnost Ruska Federacija ne priznaje, izdalo je danas nalog za "hapšenje" predsednika Rusije Vladimira Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove u vezi sa "nelegalnim izvozom dece" iz Ukrajine.

Rad po pozicijama ukrajinskih snajperista (VIDEO)

18.38

 

 

"ZNATE ŠTA MOŽETE DA URADITE S TIM PAPIROM"

17.45 - Portparol Kremlja Dmitri Peskov oglasio se nakon što je Međunarodni krivični sud podneo nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Celu vest pročitajte OVDE.

Izdat nalog za hapšenje Putina

16:47 - Međunarodni krivični sud (ICC) u Hagu izdao je nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina.

Celu vest pročitajte OVDE.

Turska i Finska o proširenju NATO-a

16:20 - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu sastao se sa finskim kolegom Pekom Havistom u Ankari kako bi razgovarali o pitanju proširenja NATO alijanse.

Čavušoglu je na Tviteru objavio da je održao sastanak sa kolegom Havistom uoči posete Ankari finskog predsednika Saulija Ninista, prenela je Anadolija.

"Razgovarali smo o proširenju NATO. Zahvaljujem, takođe, na podršci pruženoj nakon zemljotresa", kazao je Čavušoglu.

Ruske snage prodiru kroz industrijsku zonu u Bahmutu

15:57 - Ruske snage sprečile su pokušaje nekoliko ukrajinskih vodova da napuste Bahmut.

Kako je rekao lider DNR Denis Pušilin, ruske jedinice napreduju ka centru grada, istiskujući protivnika ka severnom i južnom pravcu.

Još jedan ukrajinski tenk T-72B uništen u zoni SVO zajedno sa posadom

14:45 -

 

Zapaljeno borbeno vozilo ukrajinske pešadije kod Кremene


14:05 - Vozilo je uništeno preciznom artiljerijskim udarom

 

 

Peskov: Slanje aviona nema uticaja na ishod operacije

13:20 - Isporuka borbenih aviona Ukrajini iz niza zemalja NATO, uključujući Poljsku, samo povećava stepen njihove direktne umešanosti u sukob, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, povodom najave da će Varšava i Bratislava uskoro isporučiti Kijevu lovačke avione MiG-29.

Uspesi na pravcu Artjomovski: Ruske snage se približavaju putevima snabdevanja i čiste tamnice fabrike AZOM

12:50 - Prema potvrđenim informacijama, putevi između Hromova i Časovog Jara, kao i Кonstantinovke i Ivanovskog, pod teškom su artiljerijskom vatrom Vagnerovog PMC-a.

 

 

Šojgu nagradio pilote Suhoja koji je učestvovao u incidentu sa američkim dronom

12:06 - Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dodelio je nagrade pilotima borbenih aviona Su-27, koji su američki dron MK-9 sprečili da naruši granice zone "specijalne vojne operacije", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 - Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, dodelio je državne nagrade pilotima aviona Su-27, koji su sprečili da američka bespilotna letelica MK-9 naruši granice područja na kojem je uspostavljen privremeni režim za korišćenje vazdušnog prostora za potrebe izvođenja specijalne vojne operacije - navedeno je u saopštenju.

 

 

"Paklene bitke u Bahmutu!" - PMC "Vagner" napada u centru grada i na svim bokovima

11:20 - Ukrajinski vojni analitičari objavljuju podatke o rezultatima protekle večeri i noći.

 

 

Si Đinping u Rusiji od 20. do 22. marta

10:32 - Kineski predsednik Si Đinping biće u poseti Rusiji od 20. do 22. marta, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Kine.

"Si Đinping će razmeniti mišljenja o glavnim međunarodnim i regionalnim pitanjima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom", navodi se u saopštenju.

Sve ruske podmornice mogu biti opremljene raketama Кalibr

09:51 - Sve ruske podmornice mogu biti opremljene raketama Кalibr, rekao je glavnokomandujući Ratne mornarice Evmenov.

 

 

Kuleba: Zemlje koje nisu pružile podršku Ukrajini odgovaraće posle rata

09:20 - Zemlje koje su počinile nasilje nad Ukrajinom, odnosno koje su se loše ponele i nisu pružile podršku, biće pozvane na odgovornost nakon završetka rata - upozorio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Kuleba je, u intervjuu za Bi-Bi-Si, rekao da će izbori koje je svaka nacija napravila posle invazije Rusije na Ukrajinu u punom obimu biti „uzeti u obzir u izgradnji budućih odnosa“.

On je takođe upozorio da bi odlaganje isporuke oružja sa Zapada koštalo ukrajinske živote.

Ruska vojska uništila ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu

08:45 - Ruska vojska uništila je ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu koja je pokušavala da forsira rezervoar Кahovka, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

 

Maročko: Oružane snage Ukrajine rasporedile mobilni krematorijum u blizini sela Minkovka kod Bahmuta

 08:20 - Kijevske snage bezbednosti rasporedile su mobilni krematorijum u blizini sela Minkovka severozapadno od Artjomovska (ukrajinski naziv Bahmut) u DNR - rekao je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

 - Severozapadno od Artjomovska, u selu Minkovka, primećen je rad mobilnog krematorijuma. Automobilski kompleks se nalazi u šumovitom kraju, udaljen od glavnih puteva. Tela se prevoze i teškim kamionima i kamionima - rekao je Maročko.

Sprečen teroristički napad na civile

07:50 - Ruske snage bezbednosti sprečile su teroristički napad na civile u regionu Zaporožja. Ukupno su privedena 3 diverzanta, pronađena su i skrovišta sa oružjem i municijom.

 

 

Ukrajinske snage izvele raketni udar na Belgorod

07:16 - Ukrajinske formacije ponovo su izvele raketni udar na Belgorod. Nekoliko projektila je presretnuto sredstvima protivvazdušne odbrane ruskih snaga. Od posledica pada gelera oštećeno oko 60 kuća i više od 30 automobila.

U Bahmutu, borci Vagnerovog PMC-a nastavljaju da proširuju svoju zonu kontrole.

Ukrajinske snage koje se povlače i vrše pregrupisanje u Minkivki.

Na jugu, ruske snage nastavljaju ofanzivu da opkole Bahmutsku grupu AFU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading