UKRAJINCI U VELIKOM PROBLEMU Jurišni odredi grupe "Vagner” svakodnevno napreduju; Moćan snimak noćne bitke na pravcu Nevelska (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Twitter Printscreen

Generalni sekretar UN Antonio Guteres upozorio je da su izgledi za mir u Ukrajini sve manji, dok verovatnoća dalje eskalacije sukoba raste. Borbe se nastavljaju, a najžešće su oko Bahmuta. Ruska armija napreduje u harkovskoj oblasti i Donbasu, a ukrajinske snage gađaju grad Donjeck.

Izgledi za mir u Ukrajini su sve manji, dok verovatnoća dalje eskalacije sukoba raste, upozorio je generalni sekretar UN Antonio Guteres, izrazivši bojazan da svet klizi u "rat većih razmera". 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga

Ukrajinci u problemu

23.44 - Situacija je kritična za Oružane snage Ukrajine, jurišni odredi PMC "Vagner” svakodnevno napreduju sa bitkama, uvodeći grad u potpuno okruženje.

Jedan broj oficira OSU je ranije rekao medijima da je trećina grada već pod kontrolom ruskih snaga.

Autoput Artemovsk-Кonstantinovka presekli su borci grupe "Vagner"?

23.05 - Saopšteno je da su ruski vojnici uspeli da pod kontrolu preuzmu put između Ivanovskog i Stupočkog.

Čeka se zvaničnu potvrda ove informacije.

 

 

Kijev tvrdi da je naneo najveće gubitke Rusima u danu

22.42 - Ukrajinska vojska tvrdi da su prethodna 24 sata bila najsmrtonosnija za rusku vojsku, jer je navodno likvidirala 1.030 ruskih vojnika, pa je ukupan broj ruskih vojnih gubitaka u ljudstvu od poččetka rata, prema ukrajinskoj računici, 133.190. Ova brojka, koja se ne može nezavisno potvrditi, predstavlja najveći dnevni gubitak ruske vojske od početka rata, navodi "Gardijan".

Rusija je takođe saopštila da je eliminisala veliki broj ukrajinskih trupa prethodnih nedelja, tvrdeći da je likvidirala 6.500 ukrajinskih vojnika u januaru. Brojke o neprijateljskim žrtvama su uglavnom nepouzdane, navodi Rojters, dodajući da je Ukrajina ponudila malo detalja o poslednjim bitkama.

Ovo je kraj za NATO?!

22.28 - Bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik u penziji Daglas Mekgregor ukazao je na odlučujući potez za NATO - biti ili ne biti!

Snimak preciznog uništavanja vozila OSU (VIDEO)

21.57 - Artiljerci grupe "Odvažnih", u saradnji sa operaterima bespilotnih letelica, gađali su automobil ukrajinskih militanata visokopreciznom municijom Кrasnopolj.

 

 

NEMAČKA VLADA DONELA ODLUKU Kreću za Ukrajinu, još dve države se pridružile! (VIDEO)

21.32 - To je deo napora da se "podrži Ukrajina u odbrani od ruske agresije"

Celu vest pročitajte OVDE.

"Predviđam ogromne ljudske žrtve - poraz Ukrajine i osvetu Zapada"

21.30 - Veteran Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i pisac Noktis Drejven izneo je zabrinjavajuću prognozu razvoja sukoba u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

Moćan snimak noćne bitke (VIDEO)

21.22 - 100. brigada uništava Oružane snage Ukrajine na pravcu Nevelska: Ruske trupe koriste protivtenkovske topove, artiljerijske sisteme MT-12 Rapira i haubice D-20.

 

 

Uporište gori (VIDEO)

20.57 - Tenkovi i artiljerija 5. brigade porazili su utvrđeni rejon Oružanih snaga Ukrajine u Marjinki.

Tenkovi i artiljerija 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa nastavljaju da razbijaju neprijateljska utvrđenja u Marinki, obezbeđujući uspeh jurišnih grupa koje oslobađaju grad od osvajača.

 

 

Ruska artiljerija uništava DRG OSU (VIDEO)

20.34

 

 

Situacija u Artjomovsku: Ruske trupe uzimaju grad u klešta

20.03 - Situacija je kritična za Oružane snage Ukrajine, jurišni odredi PMC „Vagner” svakodnevno napreduju sa bitkama, uvodeći grad u potpuno okruženje.

Jedan broj oficira OSU je ranije rekao medijima da je trećina grada već pod kontrolom ruskih snaga.

 

 

Snimci ofanzive grupe "O" kod Svatova: protivavionski topovi i tenkovi vatrom podržavaju pešadiju (VIDEO)

20.00

 

 

Njujork tajms "Ukrajinci izmučeni, nemaju municije"

19.45 -  "Ukrajinska vojska pretrpela teške gubitke u Donbasu, kao i da se vojnici žale na nedostatak oružja i municije", piše Njujork tajms. List navodi da je u jednoj od bolnica blizu fronta, na teritoriji koja je pod kontrolom Kijeva, mrtvačnica bila prepuna tela ukrajinskih vojnika, dok su u drugoj bolnici nosila sa ranjenicima stajala čak i u hodnicima, kao i da su gotovo celog dana pristizala vozila hitne pomoći. "Ukrajinski vojnici, izmučeni posle gotovo 12 meseci žestokih borbi... govore da imaju tenkove i artiljeriju, ali da ni jednog, ni drugog nemaju dovoljno, a da municije imaju mnogo manje nego protivnik", navodi list.

Dejstvo ruske artiljerije na Artjomovskom frontu (VIDEO)

19.37 - Artjomovski front: artiljerija ruske vojske nastavlja da uništava položaje militanata Oružanih snaga Ukrajine, podržavajući napade jurišnih aviona.

 

 

Nemci šalju znatno više tenkova nego što je ranije najavljeno

19.05 - Nemački savet bezbednosti odobrio je isporuku 178 tenkova Leopard 1 Ukrajini iz industrijskih zaliha, što je znatno više nego što je ranije najavljeno, objavio je danas portal Špigel pozivajući se na neimenovani izvor.

Celu vest pročitajte OVDE.

"Do kraja godine"

18.44 - Lider Čečena, Ramzan Kadirov, izneo prognoze povodom sukoba u Ukrajini

Celu vest pročitajte OVDE.

Udarni avioni oslobodili naselja u zoni sprecijane operacije (VIDEO)

18.10 - Udarni avioni Vazdušno-desantnih snaga Oružanih snaga Rusije, uz podršku artiljerije, oslobodili su naselja u zoni sprecijane operacije

Ruski jurišni avioni deluju uz masovnu vatrenu podršku artiljerijskih posada i posada borbenih vazdušno-desantnih vozila BMD-2. Vatra iz mitraljeza potiskuje snajperske položaje neprijatelja.

 

 

Snimci razrušene Marjinke (FOTO)

17.42

 

 

Napad na Ugledar: „Sunca“ spaljuju neprijateljske položaj

17.18 - Ruske trupe nastavljaju da probijaju odbranu neprijatelja, koristeći TOS-1A za uništavanje ljudstva na pozicijama.

Teški sistemi bacača plamena grupe [V] pomažu jurišnim grupama da uđu u beživotne položaje neprijatelja.

 

 

Odjekuju eksplozije

16. 54 - Pet eksplozija čulo se u lučkom gradu Mariupolju na jugu Ukrajine.

Zelenski "Preduzimamo korake"

16.10 - Dok se nastavljaju spekulacije o tome da li će ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov biti smenjen sa funkcije, predsednik Volodimir Zelenski pozvao je na prekid širenja "glasina ili bilo koje druge pseudoinformacije".

"Preduzimamo kadrovske i institucionalne korake na različitim nivoima u sektoru odbrane i bezbednosti koji mogu da ojačaju poziciju Ukrajine", napisao je Zelenski na Telegramu, citirajući svoj govor u parlamentu.

ZVANIČNO Igor Klimenko novi ministar unutrašnjih poslova Ukrajine

15.35 - Na današnjoj sednici novog ministra unutrašnjih poslova podržao je 321 od ukupno 450 poslanika.

Celu vest pročitajte OVDE.

Artiljerci 132. brigade (ranije 3. brigade NM DNR) 1. armijskog korpusa Južnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije vatrom podržavaju jurišne jedinice koje napreduju zapadno od Gorlovke

14:53 - 

 


 

MOSKVA ZAPRETILA AMERIČKOJ AMBASADI: Prestanite da širite lažne vesti!

14:46 - Rusija je zahtevala od američke ambasade u Moskvi da prestane da širi lažne vesti u vezi sa njenom vojnom operacijom u Ukrajini i zapretila da će proterati američke diplomate, javio je danas TAS S.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Bahmutom se kreću „muzičari” , škola broj 10 na severoistoku grada već je pod kontrolom „orkestra”
 

14:44 - 

 

 

Ukrajinske oružane snage napale Donjeck, ljudi su povređeni

13:56 - 

 

 

Njujork tajms: Ukrajinski borci na istoku zemlje su nadjačani i istrošeni

13:49 - Dok Rusija šalje pojačanja u istočnu Ukrajinu uoči nove ofanzive, Njujork tajms izveštava kako se to oseća u gradovima i selima duž istočnog fronta.

"Iscrpljene ukrajinske trupe žale se da su već brojčano nadjačane, čak i pre nego što je Rusija poslala većinu svojih 200.000 novomobilisanih vojnika. A lekari u bolnicama prijavljuju sve veće gubitke dok se bore da leče borce sa užasnim povredama", piše Njujork tajms.

Mlin za meso za ukrajinskih militanata u šumama u blizini Кremene

13:30 - 

 

 

 

Minobacačka posada grupe „V“ iz Jakutije radi na položajima Oružanih snaga Ukrajine u zoni SVO

13:29 - 

 

 

Uništena vozila ukrajinske vojske u oblasti Artemovska❗️

13:20 - 

 

 

 

 

Situacija u pravcu Artemovskog od 09.00 časova 

13:00 - 

 

 

 

Izjave ministra odbrane Sergeja Šojgua o situaciji na frontu:

12:00 - Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da pošiljke zapadnog oružja Ukrajini efektivno uvlače NATO u sukob, upozoravajući da bi to moglo dovesti do nepredvidivog nivoa eskalacije.

"SAD i njihovi saveznici pokušavaju da produže sukob koliko god je to moguće", rekao je Šojgu, prenela je agencija Interfaks.

Istakao je da su u tom cilju počeli da isporučuju teško oružje, otvoreno pozivajući Ukrajinu da zauzme ruske teritorije.

"Zapravo, takvi koraci uvlače zemlje NATO u sukob i mogli bi dovesti do nepredvidivog nivoa eskalacije", istakao je Šojgu.

Oružane snage Rusije su u pravcu Donjecka i Zaporožja oslobodile Soledar, Kleščejevku, Podgorno, Krasnopolje, Blagodatno, Lopkovo i Nikolajevku, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

 

 

Vlada Nemačke će dozvoliti isporuku 187 tenkova Leopard 1 Ukrajini

11:54 - 

 

 

Zelenski u Brisel u četvrtak na samitu lidera EU

11:21 - Ukrajinski predsednik Volodimor Zelenski će u četvrtak, 9. februara, doći u Brisel da učestvuje na vanrednom samitu lidera Unije, objavljuju danas evropski mediji.

Evropske institucije još nisu potvrdile tačan program posete iz bezbednosnih razloga, ali se očekuje da Zelenski bude prisutan na samitu.

Ima najava i da će Zelenski govoriti i u Evropskom parlamentu, ali nema zvanične potvrde.

Specijalne snage Južnog vojnog okruga su noćna mora neprijatelja u oblasti Kremennaja

11:15 - 

 

 

 

PMC "Vagner" u Artemovsku

10:15 - 

 

 

Intenzivne borbe za Mariniku ne prestaju

09:52 - 

 

 

Sjajne vesti za Ruse

 

09:30 - Ruska vojska je postigla određene uspehe u području Severska, saopštio je lider DNR Denis Pušilin.

Dobro jutro. Jurišni avion Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na Donjeckom pravcu

08:39 - 

 

 

Naši topnici uništavaju neprijateljska utvrđenja

08:30 - 

 

 

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata:

08:10 - 

 

 

Gagin: Ukrajinci streljali grupu poljskih plaćenika

07:10 - Ukrajinske trupe u Ugledaru streljale su grupu poljskih plaćenika. Ovo je u ponedeljak TASS-u saopštio vojno-politički ekspert, savetnik vršioca dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Jan Gagin, prenosi Tass.

Padobranci pomeraju front

07:00 - 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading