UŽAS NA DELU Još jedna država sprovodi ukrajinski scenario
EPA

Ranije je i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, u intervjuu za TV kanal "Rusija 24" rekao da Zapad sada "očekuje" da Moldavija preuzme ulogu "sledeće Ukrajine", jer je njena predsednica spremna na skoro sve.

Bivši predsednik republike smatra da, ni deklaracije moldavske predsednice, ni njena spremnost da povede Moldaviju putem Ukrajine, ni njena namera da integriše Moldaviju u NATO nemaju nikakve veze sa interesima zemlje i građana.

Prema njegovim rečima, Sandu striktno sledi isti scenario koji je sproveden u Ukrajini - likvidira opoziciju, zatvara TV kanale na ruskom jeziku, naoružava Moldaviju. Takve akcije Kijeva, kako navodi, dovele su do sadašnje situacije u regionu.

"Moldavci žele mir, očuvanje državnosti i neutralnosti, prijateljstvo i strateško partnerstvo sa Rusijom. Naši građani ne žele da se bore ni sa kim, ne žele da postanu topovsko meso u nečijim geopolitičkim igrama", naglasio je Dodon.

Istraživanja javnog mnjenja u Moldaviji pokazuju da više od 60 odsto stanovništva želi bliske odnose sa Rusijom, a 21 odsto smatra da su potrebni barem neutralni odnosi. Takođe, skoro 65 odsto podržava razvoj ekonomskih odnosa sa Ruskom Federacijom.

Moldavske vlasti su više puta izjavljivale da su od februara 2022. odnosi sa Moskvom praktično zamrznuti i održavaju se samo na nivou diplomatskih predstavništava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

03.02.2023 10:01

Zene su veci monstrumi od muskaraca.Verovatno da bi se dokazale