(UŽIVO) HITNO SE OGLASILO MO RUSIJE Obajvljeni novi podaci o ključnim imenima (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo ilustracija M.J.

Žestoke borbe u Donjecku, vode se bitke za Bahmut i Ugledar. Situacija veoma teška, potrebna brža isporuka oružja i nove vrste naoružanja, kaže Volodimir Zelenski. NATO poručuje da je spreman za direktan sukob ako Rusija napadne zemlju članicu. Moskva odgovara da tom izjavom Alijansa uvlači svet u nuklearni kolaps.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO:

Ukrajinski mediji: Eliminisan ukrajinski oficir taktičke avijacije

21:29 - 299. brigada taktičke avijacije Ukrajine saopštila je da je eliminisan komandant eskadrile, major Danilo Muraško. Navodi se da je bio deo posade Su-25, koji je oboren 27. januara u rejonu naselja. Šabelkovka.

 

 

Rusija raspoređuje trupe na granici

21:00 - Rusija je rasporedila dodatne vojne snage i opremu u Kursku oblast na granici sa Ukrajinom, s ciljem da zaštititi bezbednost granice, izjavio je danas guverner ove oblasti Roman Starovojt.

Celu vest pročitajte OVDE.

PMC "Vagner" na kilometar i po od centra Artemovska

20:48 - Trenutno ruske trupe jurišaju i na Ivanovski (nalazi se na autoputu Artjomovsk-Konstantinovka) i Vasjukovku (10 km od Soledara).

 

 

Ukrajina sprema kontraofanzivu

20:20 - Potrebno joj je 300 tenkova i 500 borbenih vozila pešadije.

 

 

Ruski udar iz vazduha

19:42 - Vojnici 57. puka 3. AK bacaju VOG na ukrajinske militante.

 

 

Sirene širom Ukrajine

19:01 - Vazdušna opasnost je objavljena u Sumskoj, Poltavskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine.

 

 

Šolc opovrgao izjave lidera SPD-a o snabdevanju Ukrajine borbenim avionima

18:31 - Nemački kancelar Olaf Šolc prokomentarisao je reči liderke Socijaldemokratske partije Nemačke Zaskije Eksen koja je dozvolila isporuku borbenih aviona Ukrajini.

 

 

Posledice raketnog udara ukrajinskih snaga na bolnicu u LNR

18:10 -  Ukrajinske snage u subotu su izvele ciljani napad „hajmarsima“ na lokalnu bolnicu u Novoajdaru na teritoriji LNR.

 

 

Uništena UKR haubica

17:22 -  Ukrajinska samohodna haubica kalibra 155 mm M109A5O uništena  dronom kamikazom „Lancet“ u blizini Artemovska (Bahmut).

 

 

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije 

16:22 - Novi podaci o ključnim imenima u vojno-biološkoj aktivnosti u Ukrajini.

 

 

Mobilizacija u Ukrajini u punom jeku

15:34

 

 

Blato pobedilo američki oklopni automobil „Hamer“

14.38

 

 

Novi napadi

13.55 - Oružane snage Ukrajine započele su granatiranje Belgorodske oblasti u Rusiji, a u artiljerijskom napadu ima i povređenih saopštio je guverner Vajčasalv Gladkov.

Nove eksplozije

13.20 - U gradu Očakovu u Nikolajevskoj oblasti Ukrajine dogodile su se eksplozije, javljaju lokalni mediji.

Brifing ruskog Ministarstva odbrane

12.55

 

 

Juriš na Artjomovsk

11.11

 

 

Lavrov: Rusija nikad nije odbila dijalog sa Evropom

10.05 - Rusija nikada nije odbila da učestvuje u ravnopravnom dijalogu sa svojim evropskim partnerima, niti da traži načine za rešavanje bezbednosnih pitanja, izjavio je šef ruske diplomatije Segrej Lavrov.

Ukrajinske snage jačaju položaje kod Artjomovska

08.22 - Ukrajinska komanda raspoređuje dodatne snage u oblast Časov Jar kod Artjomovska, izjavio je za Sputnjik vojni ekspert i potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Kod naselja Časov Jar primećeno je jačanje ukrajinskih pozicija. Oružane formacije Ukrajine jačaju stara i grade nova utvrđenja, rade na opremanju vatrenih položaja, a postavljaju i minska polja - rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

Zapadni tenkovi na frontu u proleće

07.55 - Ukrajinske oružane snage će verovatno početi da koriste zapadne tenkove u borbenim dejstvima na proleće, saopštio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov u intervjuu za kanadsku televiziju „Si-Bi-Si“.

Prema rečima ministra, ukrajinske snage nameravaju da od isporuka koje su obećale zapadne zemlje formiraju najmanje dva tenkovska bataljona koji će biti iskorišćeni „za nastavak kontraofanzive“.

Italija neće slati Kijevu ofanzivno oružje

07.17 - Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je danas da njegova zemlja neće snabdevati Kijev ofanzivnim oružjem.

- Situacija u Ukrajini je teška i mi smo izuzetno zabrinuti. Ulažemo napore ka miru i, kako je parlament odlučio, spremni smo da isporučimo odbrambeno oružje - rekao je Tajani.

Napad na Ugledar

07.11 - Snažni topovi tenkova 36. brigade PVO pokrivaju borbena vozila pešadije i jurišne grupe, pucajući sa zatvorenih položaja, uništavajući oklopne snage, vatrena mesta i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine, piše Rusichtank.

Vazdušna opasnost u više oblasti Ukrajine

07.05 - Vazdušna opasnost objavljena je u Kirovgradskoj, Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Harkovskoj i Sumskoj oblasti Ukrajine, pokazuju podaci onlajn mape Ministarstva za digitalizaciju Ukrajine. Prema podacima s mape, vazdušna opasnost je objavljena i u delovima Zaporoške oblasti i Donjecke Narodne Republike, koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading