ZELENSKI SE HVATA ZA SLAMKU Potpisao ukaz, zabranio izlazak iz zemlje zvaničnicima!
Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, Zelenski je potpisao odluku kojom se državnim službenicima zabranjuju putovanja u inostranstvo na odmor. Osim državnih službenika, ista mera definisana je i za zastupnike u parlamentu i pripadnike policije.

Rat u Ukrajini, 335. dan - Alo.rs

"Odluka se odnosi na sve funkcionere centralne vlasti, razne druge nivoe, tužioce i sve one koji treba da rade za državu i u državi. Ako sada žele da se odmore, odmaraće se van državne službe. Funkcioneri više neće moći da idu u inostranstvo na odmor ili u bilo koju drugu nedržavnu svrhu", rekao je Zelenski.

Osim ove odluke, Zelenski je najavio kako će do kraja dana biti poznat i niz kadrovskih odluka koje se tiču promena u aktuelnoj vladi.

Prema pisanju ukrajinskih medija, zamenik šefa Ureda predsednika Kirilo Timošenko navodno je napisao pismo ostavke, a njega bi na ovoj poziciji trebao naslijediti brat ministra vanjskih poslova Ukrajine Aleksej Kuleba.

Iako informacije nisu potvrđene, ukrajinski mediji ističu kako bi tokom dana Zelenski mogao smeniti i šefove regija koji su povezani sa Timošenkom. To uključuje zvaničnike na čelu Sumija, Dnjepropetrovska, Zaporožja i Hersona.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading