UKRAJINCI U PANICI Mekgregor: Situacija je zaista zastrašujuća
Foto: Tanjug/Tanjug

Ovo je u intervjuu za Jutjub kanal Redacted izjavio bivši savetnik Ministarstva odbrane SAD, pukovnik američke vojske u penziji Daglas Mekgregor.

Kako je naveo, vojska našla se u teškoj situaciji zbog uspešnih akcija ruske vojske tokom specijalne operacije.

Prema rečima američkog vojnog stručnjaka, medicinski objekti u Ukrajini su pretrpani zbog velikog broja ranjenih, kao i zbog potrebe da se oni evakuišu sa ratišta. Mnogi ukrajinski vojnici su loše obučeni.

Rat u Ukrajini, 329.dan - Alo.rs

"Ukrajinski lekari i medicinske sestre su preplavljeni zbog broja ranjenih koji dolaze, zbog potrebe da se izvuku sa ratišta. I na kraju, postoji ogroman broj ukrajinskih vojnika koji su primorani da obuku vojne uniforme i odu u front sa relativno slabom obučenošću... Oni idu napred, padaju pod jaku vatru, a onda shvataju da su ih oficiri napustili", rekao je stručnjak.

Prema rečima stručnjaka, deo ukrajinskih vojnika se predaje Rusima, neki beže sa poprišta borbe i pada u ruke kijevskoj tajnoj policiji, koja ih, bez postupka sa dezerterima, pogubljuje.

"Padajući pod neprijateljsku vatru, ukrajinska vojska shvata da su ih oficiri napustili. Tada se neki od vojnika predaju, a neki pokušavaju da dezertiraju i padnu u ruke kontraobaveštajcima, koji se jednostavno obračunavaju sa dezerterima – na licu mesta ih streljaju".

Kako je Mekgregor primetio, ukrajinsko ministarstvo odbrane bezobzirno šalje regrute u smrt kako bi dokazali zvaničnicima u Vašingtonu, Briselu i NATO-u da je njihov novac dobro potrošen.

"Situacija je zaista zastrašujuća", rezimirao je pukovnik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading