PUTIN SPREMA VELIKU AKCIJU?! Evropska obaveštajna služba otkrila ruske planove nakon božićnog "raspusta"
Foto: EPA/Foto EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Pukovnog Margo Grosberg naglasio je da prvi talas mobilizacije rezervista u Rusiji zapravo još nije okončan, već je samo zaustavljen u onim regijama gde su kvote ispunjene. On tvrdi da će Rusija nakon Božića pokrenuti novi talas mobilizacije u određenim regijama države.

"Dobijamo različite informacije da se pripreme vrše u provincijama. Jedan primer dolazi iz Krasnodarskog kraja gde je naređeno štampanje 5.000 poziva za mobilizaciju. Nakon završetka božićnog 'raspusta', možemo očekivati da će pokrenuti novi talas mobilizacije. Naredne sedmice će sve biti jasno", naglasio je. Također, Grosberg je rekao kako je oko 300.000 ruskih rezervista prošlo obuku i da će za mesec i po ili dva biti raspoređeni na front ili blizu granice.

AKO RUSI NABAVE OVE RAKETE, BIĆEMO U GADNOM PROBLEMU! Ukrajinski stručnjak ističe šta bi jedino moglo da spasi glavne "nervne centre" države

"Na osnovu iskustva iz prvog talasa, moglo bi se reći da obuka rezervista traje dva do tri meseca. To znači da će, mobilisani u drugom talasu, stići na front početkom aprila", napomenuo je estonski pukovnik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading