AKO RUSI NABAVE OVE RAKETE, BIĆEMO U GADNOM PROBLEMU! Ukrajinski stručnjak ističe šta bi jedino moglo da spasi glavne "nervne centre" države
Alo! Ilustracija A.V.

Rusija neće ostati bez raketa do kraja rata, a Ukrajina može da računa samo na to da će biti manje udara, izjavio je ukrajinski stručnjak za avijaciju Valerij Romanenko za Kanal 24.

U emsiji ukrajinske televizije je rečeno da je Rusiji navodno ostalo 30% raketa iz arsenala, i da su ruske snage već počele da ispaljuju svoju rezervu, međutim, stručnjak za avijaciju se nije složio sa takvom konstatacijom.

„Oni nastavljaju serijsku proizvodnju, a prema rečima Pana Skibickog, predstavniku Glavne obaveštajne uprave, Rusi u stanju da proizvedu do 30 raketa Kh-101 i 15-20 raketa morskih raketa Kalibr mesečno. Zbog toga verujem da će se granatiranje nastaviti do samog kraja rata", izjavio je Romanenko.

On je ukazao na izuzetnu važnost isporuke američkih PVO sistema "Patriot".

"Ako Rusi nabave iranske balistične rakete, bićemo u velikom problemu. Patriot je jedini sistem koji je manje-više efikasan protiv takvih projektila. A Rusi, iako im je ostalo nekoliko Iskandera, ipak nastavljaju sa napadima. Dakle, postoji opasnost za uništenje raketama naših posebno važnih objekata, koje trenutno ne možemo da oborimo bez Patriota“, rekao je Romanenko.  

Prema njegovim rečima, Ukrajini je potrebno najmanje desetak američkih sistema.  

„Zbog toga smatram da nam za efikasnu odbranu Ukrajine ne treba jedan Patriot, već bar desetak ovih kompleksa. I onda možemo reći da će glavni "nervni centri" naše države biti zaštićeni“, zaključuje ukrajinski stručnjak za avijaciju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading