KIJEV ISPAO SMEŠAN Ukrajina može samo da sanja zauzimanje Krima
Printscreen

- Neki eksperti predviđaju da će Ukrajina izbaciti Rusiju sa Krima. To je prvobitno trebalo da se obistini do Božića. Sada očekuju to svakog trenutka. Pošto se tamo nalazi crnomorska flota, moj stav je da se to nikada neće dogoditi - napisao je on.

Roberts je naglasio da zapadna antiruska propaganda stvara lažnu sliku onoga što je događa u Ukrajini, do dovodi do loših političkih analiza.

Prošle jeseni, zamenik ministra odbrane Ukrajine Vladimir Gavrilov rekao je za "Skaj njuz" da ukrajinske snage očekuju da se "vrate na Krim" do kraja decembra. Šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog Andrej Jermak takođe je govorio o planovima za zauzimanje tog poluostrva.

Poslanik Dume sa Krima Mihail Šeremet upozorio je Kijev da bi, ukoliko pokušaju da zauzmu to poluostrvo, Rusija morala da im zada "konačni udarac". Predsednik odbora krimskog parlamenta za javnu diplomatiju Juri Gempel rekao je da ukrajinski vojnici na Krim mogu da dođu samo kao ratni zarobljenici.

Lider Krima Sergej Aksjonov nazvao je izjave ukrajinskih zvaničnika "neprijateljskim" i uverio građane da mnogo truda ulaže u bezbednost tog regiona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading