MOSKVA OSUJETILA UKRAJINSKE PLANOVE! Uništene fabrike za dronove - planirali da gađaju Rusiju
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Planovi Kijeva da izvrši terorističke napade u bliskoj budućnosti su sprečeni, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Oružane snage Rusije izvele su napad na ukrajinske kompanije odbrambene industrije koje proizvode bespilotne letelice za napade na Rusiju

On je dodao i da su uništeni skladište i mesta za lansiranje bespilotnih letelica.

"Cilj napada je postignut", istakao je Konašenkov.

Portparol je primetio da su "planovi kijevskog režima da u najskorije vreme izvrši terorističke napade na Rusku Federaciju osujećeni".

Ruske raketne snage i artiljerija takođe su uništile mobilni radar za vazdušno osmatranje u DNR, kao i protivbaterijski radar američke proizvodnje AN/TPQ-50 koji koristi ukrajinska vojska.

U kupjanskom pravcu ruske trupe su gađale jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti i Luganskoj Narodnoj Republici. Ubijeno je više od 40 ukrajinskih vojnika i uništena dva borbena oklopna vozila i kamionet.

U krasnolimanskom pravcu je artiljerijom pogođeno pet četnih taktičkih grupa 92. Mehanizovane i 95. Vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine i 111. brigade teritorijalne odbrane u LNR. Više od 150 ukrajinskih vojnika je poginulo i ranjeno, a uništen je jedan oklopni transporter i dva kamioneta.

U donjeckom pravcu ruske trupe nastavljaju ofanzivna dejstva. U borbama je ubijeno više od 110 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva borbena vozila pešadije, pet borbenih oklopnih vozila i sedam automobila.

U južnodonjeckom pravcu u Zaporoškoj oblasti ukrajinske trupe su bezuspešno pokušale da izvrše kontranapad kako bi povratile izgubljene položaje.

Svi kontranapadi su odbijeni artiljerijskim udarima i dejstvima ruskih trupa. Ubijeno je više od 50 ukrajinskih vojnika, a uništeno dva borbena oklopna vozila i tri automobila.

Osim toga, uništeno je šest ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su dejstvovale u Zaporoškoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici.
U rejonu naselja Mirno u Zaporoškoj oblasti uništeno je skladište artiljerijske municije Oružanih snaga Ukrajine.

Tokom kontrabaterijske borbe u Donjeckoj Narodnoj Republici uništene su dve samohodne haubice "Krab" poljske proizvodnje na vatrenim položajima, sa kojih su gađana naselja Donjecka. Takođe su uništene dve ukrajinske haubice D-20 u Luganskoj Narodnoj Republici.

Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva kod sela Poltavka u Donjeckoj Narodnoj Republici.

U protekla 24 časa sredstvima za protivvazdušnu odbranu uništeno je 15 ukrajinskih bespilotnih letelica u DNR, LNR, Belgorodskoj, Zaporoškoj, Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti i Republici Krim.

Osim toga, u oblastima naselja Popasna, Makejevka i Popovka u Luganskoj Narodnoj Republici presretnuto je sedam raketa ispaljenih iz višecevnog bacača rakete "Himars".

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 355 aviona, 199 helikoptera, 2.779 bespilotnih letelica, 399 protivvazdušnih raketnih sistema, 7.350 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 957 borbenih vozila za višecevne raketne sisteme, 3.756 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 7.859 jedinica specijalnih vojnih vozila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading