BAJDEN ĆE PREVARITI ZELENSKOG! Američki obaveštajac otkrio pakleni plan Vašingtona (FOTO/VIDEO)
EPA/Shutterstock/Alo!/Ilustracija

Danas je tačno 10 meseci od početka rata u Ukrajini. Miru u Ukrajini svi se nadaju, ali i optimisti kažu - neće ga biti ni do kraja naredne godine. O broju stradalih nema preciznih podataka, ali ima evidencije o izbeglima - samo u Evropi ih je gotovo 8 miliona. Humanitarna kriza prelazi i granice Ukrajine zbog posledica raste siromaštvo u svetu, a oni bogatiji suočavaju se sa stalnim poskupljenjima. Moskva ocenjuje - odnosi sa Vašingtonom su u "ledenom dobu".

Ruske snage su počele da ruše pozorište u okupiranom Mariupolju na jugu Ukrajine koje je bilo mesto smrtonosnog vazdušnog napada za koji se veruje da je ubilo stotine civila, rekao je pomoćnik izbeglog ukrajinskog gradonačelnika grada.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov upozorio je da je rizik od sukoba između SAD i Rusije "visok" i uporedio američko-ruske odnose sa "ledenim dobom".

Kraj bloga za 304. dan specijalne ruske vojne operacije

Bajden će prevariti Zelenskog: Američki obaveštajac predviđa sudbinu „patriota“ u Ukrajini

23.58 - SAD će isporučiti Ukrajini zastareli model protivvazdušnog raketnog sistema „patriot“ koji nije sposoban da obara savremene rakete, izjavio je vojno-politički analitičar, nekadašnji obaveštajac američkih marinaca Skot Riter, prenosi Sputnjik.

Riter smatra da je reč o starom sistemu koji je modernizovan i da Ukrajinci neće dobiti poboljšanu verziju, nego da će im dati stari model. 

On je podsetio da se „patriot“ loše pokazao tokom dve kampanje američke vojske u Iraku 1991. i 2003. godine i da tada nije moglao da presretne čak ni zastarele sovjetske rakete „skad“ kojima je bio naoružan Bagdad, dok su 2003. godine ti sistemi  oborili više američkih i savezničkih aviona, nego iračkih projektila.

Sistem „patriot“, koji će biti isporučen Ukrajini, nije napravljen da bi mogao da „opstane na bojnom polju kakvo je Ukrajina“, zaključuje Riter.

JEZIVO UPOZORENJE RUSKE TELEVIZJIE EVROPLJANIMA! Nekada su vam bili ljubimci, a sada božićni specijalitet (VIDEO)

23.35 - Ruska televizija „Russia Today“ objavila je video „božićne čestitke“ Evropljanima.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Izveštava se o mogućoj upotrebi tenka T-14 Armata u zoni SVO (FOTO)

23.10 - Brzo rastući broj zarobljenih protivtenkovskih sredstava zapadnog tipa prikupljenih na ratištima u Ukrajini govori o sve većoj pretnji tenkovskim jedinicama ruske vojske.

S tim u vezi, prema nekim vojnim stručnjacima, ruska komanda odlučila je da u zonu SVO pošalje najnoviji razvoj domaćeg vojno-industrijskog kompleksa - tenk T-14 Armata, koji je sposoban da izdrži napade zapadnog NATO naoružanja, uključujući i Amerikan Džavelin ATGM.

„Armata“ je testirana više od godinu dana, ovaj tenk se dokazao i u drugim vojnim sukobima, kao u Siriji, a sada će da učestvuje u denacifikaciji zapada zemlje.

 

 

Put za snabdevanje OSU u Bahmutu (VIDEO)

22.50 - Put za snabdevanje OSU  u Bahmutu je pod stalnom vatrom ruskih snaga.

Ruska vojska zatvara obruč  oko grada i dejstvuje po  putu kojim ukrajinske snage dovoze ljudstvo i tehniku.

 

 

Nadmoć u vazduhu (VIDEO)

22.33 - Ruski piloti obavljaju misije vazdušne patrole i pokrivaju operacije Oružanih snaga Rusije u bilo koje doba dana iu svim meteorološkim uslovima.

 

 

"Rat u Ukrajini će se nastaviti i sledeće godine"

22.15 -Turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je danas da će rat u Ukrajini da se nastavi i sledeće godine jer, između ostalog, Kijev ima podršku SAD i Evrope.

"Deluje da se ovaj rat neće završiti tako lako. Podrška SAD, Evrope, Zapada je u toku. U skladu sa tim, obuka ukrajinskih vojnika traje, razni planovi su na snazi, a novac se izdvaja iz budžeta za rat", rekao je Akar, prenosi TASS.

Zarobljeni ukrajinski vojnici: Mobilisani ne prolaze gotovo nikakvu vojnu obuku (VIDEO)

21.55 -

 

 

Specijalna operacija, 24. decembar:

21.30 - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u toku 24 sata u raznim pravcima uništeno ukupno oko 200 ukrajinskih vojnika.

- U rejonu Razdolovke u DNR, tokom ofanzive ruskih trupa, uništena je konsolidovana grupa stranih plaćenika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Šef ruskih trupa RHBZ Igor Кirilov je na brifingu rekao da su ključni učesnici američkih vojno-bioloških programa u Ukrajini povezani sa Demokratskom partijom SAD.

- Ukrajinske trupe granatirale su stambena naselja u Donjecku, a tokom  večeri su gađali gradsku bolnicu u Donjecku.

- Кijev je pozvao da se "iransko pitanje" reši tako što će se udaljiti od „nefunkcionalnih sankcija i preći na hapšenja dobavljača i uništavanje proizvodnje oružja u Iranu“.

ZELENSKI U VAŠINGTONU SKLOPIO SAVEZ ZA TREĆI SVETSKI RAT

21.20 - Šok izjava francuskog političara koji strahuje za sudbinu Evrope

Celu vest pročitajte OVDE.

PAPA POSREDUJE U PREGOVORIMA? Vatikanski poglavar poslao Putinu mirovnu ponudu

21.05 - Papa Franja je, javljaju francuski izvori, poslao „nezvaničnim kanalima“ ruskom predsedniku Vladimiru Putinu predlog okvira za okončanje rata i mirovne pregovore za koji se zalaže francuski predsednik Emanuel Makron, a što podržava i poglavar Rimokatoličke crkve.

Celu vest pročitajte OVDE.

UŽAS! Ukrajinski vojnik direktno pogođen u udaru drona! (UZNEMIRUJIĆI VIDEO)

21.00 - Pojavio se veoma uznemirujući snimak direktnog udara drona na ukrajinske vojnike.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Putin nabavio vrlo efikasno i precizno oružje!

20.55 - Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov otkriva odakle Rusi uvoze naoružanje.

Celu vest pročitajte OVDE.

Donjeck na udaru NATO projektila (VIDEO)

20.44 - Donjeck na udaru NATO projektila, militanti granatirali centar Donjecka i Republičku traumatološku bolnicu.

Ranjena je devojčica rođena 2015. godine, prenose mediji.

 

 

 

 

"Solncepek" grupe "Odvažnih" užasavaju neprijatelja samom pojavom (VIDEO)

20.42 - Teški višecevni raketni lanser TOS-1A "Solncepek“ može da pošalje na Banderu čak i one militante koji se kriju u skloništu. 

Skoro je nemoguće sakriti se od njegovih projektila.

 

 

Rezime izveštaja Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine

20.07 - Ruska vojska napreduje kod Limana, Artjomovska, Avdejevke i napada kod Кupjanska.

- Ruske trupe nastavljaju da koncentrišu svoje napore za izvođenje ofanzivnih operacija na Artemovskom, Limanskom i Avdejevskom pravcu i nastoje da poboljšaju taktičku situaciju na Кupjanskom pravcu.

- U pravcu Limanskog, Oružane snage Rusije napale su Oružane snage Ukrajine kod Makejevke, Červonopopovke i Dubrave LNR, kao i Ternovniki DNR.

- Na Artemovskom (Bahmutskom) pravcu Oružane snage Oružanih snaga Rusije koriste tenkove, minobacače i celokupnu artiljeriju u rejonima naselja Spornoe, Berestovoe, Veseloe, Jakovlevka, Soledar, Praskovevka, Bahmut, Časov Jar, Opitnoe, Stupočki, Кlepčejevka, Bela Gora, Dilejevka, Кleban-Bik, Ozarianovka, Severna i Njujorška DNR.

- U pravcu Avdijevke, Oružane snage Ukrajine našle su se pod vatrom u rejonima naselja Кamenka, Avdejevka, Vodjanoje, Nevelskoe, Marinka i Novomihajlovka DPR.

- U pravcu Кupjanska artiljerijski udari su pogodili položaje ukrajinskih vojnika u   Novomlinsk, Кupjansk, Кislovka, Tabaevka i Кrahmalnoje u Harkovskoj oblasti i Stelmahovka i Mjasožarovka u LNR.

 

 

Rogozinu uskoro vade gelere

19.57 - Rogozin je prebačen u bolnicu u Podmoskovlju, rekao je njegov pomoćnik.

Prema njegovim rečima, bivši šef Roskosmosa će za nekoliko dana biti podvrgnut operaciji uklanjanja gelera.

ZELENSKI U VAŠINGTONU SKLOPIO SAVEZ ZA TREĆI SVETSKI RAT Šok izjava francuskog političara koji strahuje za sudbinu Evrope

BAJDEN ĆE PREVARITI ZELENSKOG! Američki obaveštajac otkrio pakleni plan Vašingtona (FOTO/VIDEO)

EFE/JIM LO SCALZO

 

 

19.42 - Šokantne reči francuskog političara i bivšeg poslanika Evropskog parlamenta Florijana Filipa.

Celu vest pročitajte OVDE.

"ZAPAD JE UMORAN OD SUKOBA!" 

14.30 - Član Saveta Federacije Ruske Federacije Grigorij Karasin predviđa da će Zelenski uskoro morati da "prihvati realnost i sedne za pregovarački sto"

Celu vest pročitajte OVDE.

3. brigada DNR napreduje na Dzeržinsk (VIDEO)

19.12 - Artiljerci 3. brigade DNR podržavaju pešadiju u napredovanju do Dzeržinska, naselja pored Majorska.

 

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost na istoku Ukrajine

19.05 - Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na istoku Ukrajine u Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i u delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom kijevskih snaga, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za digitalizaciju.

UKRAJINA SE SPREMA ZA NOVI RAKETNI UDAR

18.45 - Rusija rasporedila brodove u Crnom moru, evo kada počinje vatromet.

Celu vest pročitajte OVDE.

Кod Donjecka u punom jeku artiljerijski dueli (VIDEO)

18.30 - Ceo grad sluša odjeke bliskih bitaka.

Sa dolaskom zime, sva desantna mesta su postala ćelava i postaje lakše otkriti neprijateljsku borbenu jedinicu. Ovaj video prikazuje kako se razbija otkriveni top „Rapira“ oružanih formacija ukrajinske države.

 

 

 

Uporni Vagnerovci (VIDEO)

18.16 - Ukrajinska vojska objavila kratak video na kome se vidi priroda borbi za Bahmut protiv operativne grupe Vagner koja sa istočne i južne strane prodire u grad.

Na video materijalu se vidi ukrajinski vojnik (pripadnik SpN) koji je lakše ranjen u međusobnom puškaranju sa uporišnom tačkom koju su zauzeli iskusni Vagnerovci kao i njegova nervoza da neprijatelju vrati istom merom. Međutim, sve to ide dosta teško. Кošta krvi i živaca. Uporni su muzičari.

 

 

Ponovo granatiran Donjeck

18.10 - Ukrajinske snage granatirale su Donjeck koristeći projektile NATO kalibra, saopštile su lokalne vlasti.

Napadi su usledili danas popodne u dva talasa – prvi se odigrao nešto posle 16 časova po lokalnom vremenu kada je ispaljeno pet projektila kalibra 155 milimetara, a drugi je usledio dva sata kasnije kada je ispaljeno još tri granate.

Кijev u poslednje vreme za granatiranje Donjecka uglavnom koristi granate kalibra 155 milimetara koje ispaljuje iz haubica M777 koje je dobio od NATO.

Haos u oblasti Herson i Nikolajev (FOTO/VIDEO)

17.51 -

 

 

Grafiti sa Zelenskim u Evropi (FOTO)

17.35

 

 

PROCENA TURSKOG MINISTRA ODBRANE Zbog podrške SAD, Evrope i Zapada rat u Ukrajini će trajati i 2023. godine

17.15 - Sa druge strane, "stižu razne izjave iz Rusije", poručio je Hulusi Akar

Celu vest pročitajte OVDE.

Rogozin prevezen u bolnicu u Moskvi

17.00 - Bivši šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin, koji je ranjen 22. decembra prilikom granatiranja Donjecka, prevezen je u bolnicu u Moskovskoj oblasti, izjavio je njegov pomoćnik.

Naveo je da će Rogozin za nekoliko dana biti podvrgnut operaciji uklanjanja gelera zaglavljenog pored kičme, prenose RIA Novosti.

Ruski piloti oborili borbeni avion i dva ukrajinska helikoptera

16:42 - „Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u DNR oborila je lovac Su-27 i ukrajinske helikoptere Mi-24 i Mi-8“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Snimci ratnih užasa u Bahmutu

16:12 - Uništena kolona ukrajinskih militanata kod Artemovska (Bahmut).

 

 

Vazdušna opasnost proglašena širom Ukrajine

15:42 - Vazdušna opasnost proglašena je širom Ukrajine - u Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti.

Ranije su se sirene čule u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

Napadnuta naselja u blizini Bahmuta

15:16 - Ruske snage su u poslednja 24 sata tenkovima, minobacačima, topovima i raketnom artiljerijom napale naselja u blizini Bahmuta, saopštio je Generalštab ukrajinske vojske.

Izvršena su tri raketna napada, 10 vazdušnih napada i 62 napada višecevnim raketnim sistemima.

"U pravcu Bahmuta, neprijatelj je tenkovima, minobacačem, topovima i raketnom artiljeriju otvorio vatru na 25 naselja, uključujući Spirne, Berestovo, Soledar, Bahmut, Kliščivka, Časiv Jar, Stupočki, Bila Hora, Đlivka i Opitne“, navodi se u saopštenju. navodi se u saopštenju za javnost.

U predgrađu Bahmuta, ukrajinski militanti iz 53. specijalizovane brigade drže liniju

14:45 - 

 

 

Donbas… Jurišne čete…

14:28 - 

 


 

 

Ruska avijacija oborila ukrajinski avion i dva helikoptera

14:30 - Ruski vojni avioni oborili su jedan ukrajinski borbeni avion i dva helikoptera iznad samoproglašene Donjecke Narodne Republike, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

'Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je avion Su-27 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini naselja Kamiševka u Donjeckoj Narodnoj Republici. Pored toga, oboreni su ukrajinski helikopteri Mi-24 i Mi-8 u blizini naselja Selidovo i Gružskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici“, rekao je portparol.

Severni deo Vodjanog - Sparta želi dobro jutro militantima

14:08 - 


 

Danas je na vojnom delu Beloostrovskog groblja u Sankt Peterburgu sahranjen heroj specijalne operacije i „muzičar“ Dmitrij Menšikov

13:53 - 

 

 

SULUD PLAN UKRAJINE! Kijev pozvao na opšti napad!

13:40 - Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak pozvao je danas na uništavanje iranskih fabrika dronova i projektila, kao i na hapšenja njihovih dobavljača.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

ZAPAD U STRAHU! Rusi imaju novi plan, gomilaju oružje i postavljaju radare na ovoj teritoriji

13:30 - Ukrajina nije jedina stvar na koju Rusija misli. Najveća teritorija na svetu dublje razmišlja svojoj odbrani, na svim frontovima i u svim vojnim domenima, navode zapadni analitičari. I dok ratuje sa Ukrajinom angažujući hiljade vojnika u borbi, Rusija polako preuzima krajnji sever – Arktik.

Detalnjije možete pročitati OVDE.

Poginulo pet osoba u napadu na Herson

13:20 - Savetnik ukrajinskog predsednika Kiril Timošenko objavio je na Telegramu nove informacije o broju povređenih tokom napada na Herson. Navodi se da je pet osoba poginulo, a da je najmanje 35 povređeno, od kojih je 16 u teškom stanju.

Posledice jutarnjeg granatiranja kijevske oblasti Donjecka od strane ukrajinskih terorista

13:16 - 

 

Vruće je u pravcu Artjomovskog: militanti se kreću polusavijeni, Rusi im ne daju da predahnu

12:49 - 

 

 

Rad tenka T-80BVM ruske vojske

12:14 - 

 

 

Snimak borbenog rada Uragan MLRS ruskih vojnika na prvoj liniji fronta

11:33 - 

 

 

Sjedinjene Američke Države pozvale su ruskog predsednika Vladimira Putina da konačno prizna realnost i povuče svoje snage iz Ukrajine

11:23 - Poruka Putinu iz SAD stigla je nakon što je ruski predsednik prvi put nazvao sukob u Ukrajini "ratom", a ne "specijalnom vojnom operacijom“.

"Kao sledeći korak u priznavanju realnosti, pozivamo ga da okonča rat povlačenjem svojih snaga iz Ukrajine“, rekao je portparol i dodao da je, "bez obzira na Putinovu terminologiju, agresija Rusije na njenog suverenog suseda rezultirala smrću, uništenjem i raseljavanje ljudi“.

U Кijevu i skoro celoj Ukrajini je proglašena vazdušna opasnost

11:20 -

 

 

Dva nova gruzijska plaćenika eliminisana u Ukrajini

10:30 - 

 

 

Putin je veoma oštro govorio o ruskim oligarsima

10:15 - 

 

 

Rusija:S-400 i rakete Iskander u Belorusiji povećavaju efikasnost odbrane

09:50 - Ruski PVO sistemi S-400 i rakete Iskander u Belorusiji povećaće efikasnost protivvazdušne odbrane savezne države, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Galuzin.

"Oružanim snagama Belorusije isporučeno je najmodernije rusko naoružanje, sistemi S-400 i mobilni raketni sistemi ‘Iskander’“, rekao je Galuzin, prenosi agencija RIA Novosti.

PVO sistem Patriot neće opstati u Ukrajini

09:30 - 

 

 

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije imenovalo je učesnike vojno-biološkog programa SAD u Ukrajini

09:00 - 

 

 

 

 

Ruska vojska napreduje u Donbasu

08:50 - 

 

 

Ukrajinski militant priča o municiji koja je umalo pogodila tenk Oružanih snaga Ukrajine

08:45 - 

 

 

Analiza situacije u Ukrajini Američkog instituta za proučavanje rata

08:40 - 

 

 

Unian: Pogođena gimnazija u Zaporožju

08:35 - Ruska vojska pogodila je gimnaziju i kuće u predgrađu Zaporožja, rekao je predsednik Zaporoške regionalne vojne uprave Aleksandar Staruh.

- Neprijatelj je večeras ispalio projektile na predgrađe Zaporožja. Nekoliko njih je pogodilo gimnaziju u naselju Stepenskaja. Oštećene su i obližnje kuće - rekao je Staruh.

Prema njegovim rečima, nije bilo povređenih.

Rakete kalibra 220 mm slamaju neprijatelja - puca grupa "Uragan" 

08:26 - 

 

 

Zelenski: Kijev povećati svoje prisustvo u Africi, Latinskoj Americi i Aziji 

08.24 - Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je danas da će Kijev povećati svoje prisustvo u Africi, Latinskoj Americi i Aziji da bi iskoristio "ogroman ekonomski potencijal" i druge benefite međunarodne saradnje.

On je na skupu diplomata u Kijevu naveo da, pored otvaranja novih ambasada u Africi, Ukrajina takođe ima za cilj osnivanje trgovinskih predstavništva u nekoliko ključnih čvorova na kontinentu, preneo je Rojters.

Specijalne službe uhapsile su u LNR bivšeg militanta Azov *, koji je pripremao terorističke napade u regionu

07:50 - 

 


 

 

Peskov demantuje: Netačno da Putin dobija „iskrivljene“ informacije

07:15 - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je navode medija da ruski predsednik dobija „iskrivljene“ informacije kada je reč o specijalnoj vojnoj operaciji objasnivši da Vladimir Putin ima više kanala putem kojih komunicira o situaciji na terenu.

Novo granatiranje: Centar Donjecka bez struje

07:05 - Ukrajinske snage ispalile su 15 projektila iz višecevnih raketnih lansera na Kijevsku četvrt Donjecka, saopštile su lokalne vlasti. Napad je izveden u 20.40 po lokalnom vremenu.

Ubrzo nakon toga saopšteno je da je centar Donjecka ostao bez struje, verovatno kao posledica granatiranja ukrajinskih snaga. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama.
 

Ruska lutajuća municija „Kub-BLA“ pogađa nacionaliste BMP-1 Oružanih snaga Ukrajine

07:00 - 

 


 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading