RUSIJA ĆE "DODATI GAS" Veliki problemi za Zelenskog
Foto: president.gov.ua

“Mislim da Zelenski govori mišljenje kolektivnog Zapada. On nekad iskoči iz tog konteksta, pa kaže nešto sa čim se ne slažu vodeće sile Zapada ali generalno, ovaj deo koji se odnosi na pregovore sa Rusijom to jeste stanovište Zapada. Da Ukrajina može dugo izdržati, da drži potčinjenim svoj narod iz socijalnih i drugih razloga, mada kolektivno je narod pripreman da brani “svoju otadžbinu” posebno od 2014. godine i zaista dobar deo naroda, posebno u zapadnom delu stoji iza njega. Međutim, kruni se njegova podrška, to vidimo i kada se govori o iseljenju Kijeva, iseljavanju drugih većih gradova, kako bi rešili problem smrzavanja i druge probleme vezane za nestanke energenata", izjavio je general u emisiji "Aktuelnosti" na TV Happy.

On je rekao i da misli da će Rusija u narednom periodu pojačati i kontnuirano držati u opasnosti njegov režim jer neće dozvoliti da se on konsoliduje.

"Mislim da će Rusija u narednom periodu pojačati i kontnuirano držati u opasnosti njegov režim jer neće dozvoliti da se on konsoliduje, da proglašava svoje neviđene pobede kao što je činio u minulom vremenu. I Zapad traga za tim gde će Rusija krenuti u nekom zimskom periodu sa ovih 200.000 vojnika, Sigurno da neće dozvoliti da ovo vreme procuri samo od sebe da protekne  bez nekog operativnog, značajnog, vojničkog rezultata, koji će uticati na volju Zapada i ali i na volju Ukrajine da traži rešenje", dodao je Kovač.

General je kazao i da sumnja da će garnitra oko Zelenskog pregovarati sa Rusijom.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading