ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK ZAPALJENOG DONJECKA! Rogov: Ukrajinske snage gađale Energodar iz teškog naoružanja (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Twitter Printscreen

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su ruske snage uništile Bahmut, grad koji se smatra epicentrom najnovijih borbi, preneo je Rojters.

Britansko ministarstvo odbrane je u nedavnom izveštaju o ratu u Ukrajini označilo grad Bahmut, koji je prošle godine imao više od 70.000 stanovnika kao strateški važan.

"Rusija najverovatnije planira da opkoli ukrajinski grad Bahmut u Donjeckoj oblasti, sa čime bi išlo taktičko napredovanje na sever i jug", naveli su prošle nedelje Britanci.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nema govora o dodatnoj mobilizaciji u Rusiji, te da je moguća samo rotacija vojnika koji su već regrutovani u okviru delimične mobilizacije.

Putin je upozorio da bi bilo koja država, koja se usudi da napadne Rusiju nuklearnim oružjem, bila "zbrisana sa lica zemlje". 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PVO aktiviran i iznad Simferopolja

23:11 - Sistem protivvazduhoplovne odbrane aktiviran je iznad Simferopolja na Krimu, saopštio je lider Krima Sergej Aksjonov.

- Iznad Simferopolja je delovao sistem PVO. Sve službe rade u redovnom režimu - saopštio je Aksjonov.

Prema saopštenjima sa društvenih mreža, stanovnici severnih predgrađa Simferopolja čuli su jak prasak oko 21.00 po moskovskom vremenu.

Aksjonov je zamolio Krimljane da ostanu mirni i da veruju samo zvaničnim informacijama.

Dve osobe poginule tokom granatiranja Melitopolja

22:53 - Ukrajinska vojska granatirala je odmaralište u Melitopolju u Zaporoškoj oblasti. Prema preliminarnim informacijama, poginule su dve osobe, dok su još dve ranjene, saopštio je član glavnog saveta regionalne administracije Vladimir Rogov.

Kako je precizirao, odmaralište je gađano raketama iz višecevnog raketnog bacača „hajmars“. Trenutno vatrogasci pokušavaju da ugase požar i izvuku ljude ispod ruševina.

Ukrajinci u Hersonu uništavaju imovinu ljudi optuženih za saradnju sa Rusijom

22:23 - "Ovo je saradnik, momci. To su je*eni psi koje su pomogli Rusiji. Mislili su da će ostati ovde zauvek. Je*eno ćemo sve pobiti”.

 

 

Situacija u blizini Artemovska 

21:51 - Snimak je preuzet sa ukrajinske strane. Na snimku se vidi artiljerijski udar na ukrajinsku vojsku.

 

 

Ukrajina u problemu

21:01 - Nemačka odbija da Ukrajini pošalje američke PVO sisteme Patriot, sa objašnjenjem da su oni deo odbrane NATO-a, prenosi "Kijev Indepedent".

Visoki zvaničnik spoljnih poslova Nemačke Tobijas Lindner izjavio je da Nemačka nema slobodan pristup ovim sistemima i da ne može da ih pošalje u Ukrajinu.

Celu vest pročitajte OVDE.

Pretres crkava u Ukrajini sve suroviji

20:39 - Služba bezbednosti Ukrajine nastavlja pretres crkava.  

Ovog puta su ušli u 14 crkava koje pripadaju kanonskoj UPC Moskovske Patrijaršije u Harkovskoj oblasti. 

 

 

Novi snimak s ratišta

20:11 - Jedan precizan pogodak granatom bio je dovoljan da se ukrajinski tenk "demilitarizuje".

 

 

Ukrajinci pokušali da naprave vatrenu tačku od stana 

19:47 - Ovde takvi "gosti" nisu dobrodošli.

 

 

Borci DNR-a od tačke do tačke uništavaju ukrajinske borce

19:23 - Ratnici iz 3. gardijske brigade DNR nanose precizne udare na neprijateljske osmatračnice i vatrene tačke pomoću udarnih dronova i artiljerije. Kao rezultat ciljanih pogodaka uništena su dva militanata i neprijateljska osmatračnica.

 

 

Rusi zauzeli novu teritoriju

18:41 - Ruske oružane snage su zauzele Potemkinsko ostrvo na ušću Dnjepra kod Hersona.

 

 

Tragovi ekstremista

18:12 - Službenici reda pronašli su u Melitopolju tragove ekstremističkog pokreta povezanog sa „Desnim sektorom“ zabranjenim u Ruskoj Federaciji.

 

 

Lavrov: Nema nikakve geopolitičke igre u stvaranju "gasne unije"

17:40 - U ideji stvaranja "gasne unije" između Rusije, Kazahstana i Uzbekistana nema nikakve geopolitičke igre, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Trenutno se razgovara o inicijativi za formiranje gasnog projekta između Rusije, Kazahstana i Uzbekistana. Analitičari, posebno na Zapadu, odmah su počeli da govore da je to neka vrsta političke ili geopolitičke igre. Nema nikakve igre ovde - rekao je Lavrov u intervjuu za kazahstanski TV kanal "Khabar 24". On je dodao da su Moskva, Astana i Taškent susedi sa zajedničkim sistemom prenosa gasa.

Granatirano porodilište

17.10 - Ruske snage granatirale su danas zdravstvenu ustanovu u Hersonu i pogodile porodilište bolnice, saopštio je zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko.

Nemačka "okrenula leđa" Ukrajini?

16.39 - Visoki nemački zvaničnik za spoljne poslove Tobijas Lindner rekao je da Nemačka nema slobodan pristup američkim sistemima Patriot i ne može da ih prenese u Ukrajinu.

Žestoko iz MLRS-a

15.30 - Ukrajinske trupe ispalile su deset raketa iz MLRS-a Grad u Kijevskom okrugu Donjecka, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Borbeni put bataljona „BARS-8“

14:44 - 

 


 

 

Rogov: Ukrajinske snage gađale Energodar iz teškog naoružanja

14:38 - Ukrajinske snage bezbednosti gađale su obalu Energodara iz teškog naoružanja, a ispaljeno je najmanje 15 granata, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, član glavnog saveta vojno-civilne proruske administracije Zaporoške oblasti.

Nemačka šalje Ukrajini 36.000 ćebadi, koja su bila planirana za aukciju

14:09 - Nemačka će Ukrajini poslati desetine hiljada polovnih ćebadi, koja više nisu potrebna nemačkoj vojsci, a prethodna namera je bila da budu prodata na aukciji, prenela je ukrajinska "Evropska pravda" pozivajući se na nemački "Velt am zontag".

U tekstu se napominje se da će Ukrajini kao zimska pomoć biti poslato 36.400 vunenih ćebadi iz zaliha Bundesvera.

Osnovni borbeni tenkovi T-72MS prilikom izlaska u prostor u uslovima ograničene optičke vidljivosti, koja njima ne predstavlja neki problem

13:43 - 

 

 

Konašenkov: Uništeni radar ANTPK-36 američke proizvodnje i 2 raketna sistema Grad

13:35 - Tokom akcija u okviru specijalne vojne operacije u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ruske snage uništile su neprijateljski mobilni radarski sistem ANTPK-36 američke proizvodnje i dva višecevna raketna bacača Grad.

RUSI ŽESTOKO NAPREDUJU! Osvojene nove teritorije u Ukrajini!

13:15 - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska na delu fronta kod Krasnog Limana odbili dva kontranapada ukrajinskih snaga i stranih plaćenika i da je tom prilikom likvidirano 60 vojnika i plaćenika.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Rezultati teških borbi u Soledaru

12:30 -

 


 

 

Ankara: Spremni smo da pomognemo da se okonča rat

12:00 - Тurska je potvrdila da je spremna da Rusiji i Ukrajini pruži maksimalnu podršku kako bi se okončao rat što pre, saopštilo je danas tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Saopštenje dolazi nakon konsultacija koje su u Istanbulu obavili ruski zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin i njegov turski kolega Sedat Onal.

Naši vojnici pokrili su grupu ukrajinskih militanata iz automatskog bacača granata

11:45 - 

 

 

Vojnici 2. armijskog korpusa drže odbranu na pravcu Lisičansk

10:45 - 

 

 

RUSIJA USVAJA AMERIČKU VOJNU STRATEGIJU! Putin najavio osvajačke ratove!

10:00 - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da bi Moskva mogla da razmotri mogućnost uvođenja američkog principa osiguranja sopstvene bezbednosti, između ostalog i taktiku razoružavajućeg i preventivnog napada.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

SBU vrši pretrese u crkvama kanonske UPC u Harkovskoj oblasti

09:12 - 

 


 

 

SVI SU ZAPISANI, DOK NE BUDU OTPISANI! Jeziva pretnja Rusije usred UN-a!

09:00 - Zemlje koje isporučuju oružje Kijevu i pomažu ukrajinskim oružanim snagama suočiće se sa konkretnim pravnim posledicama, poručio je tokom sednice Saveta bezbednosti stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

BES SE ŠIRI RUSIJOM! Merkel progovorila posle 7 godina ćutanja: Namerno sam prevarila Putina!

08:21 - Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel priznala je listu "Cajt" da je obmanjivala ruskog lidera Vladimira Putina oko Minskih dogovora.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Jurišni avioni Su-25 pogodili su neprijateljske položaje i opremu

08:15 - 

 

 

Zastrašujući snimak zapaljenog Donjecka: Noćni udar na stambena naselja glavnog grada DNR-a

07:29 - 

 

 

Noćni rad posada „Grada“ Oružanih snaga Rusije na pozicijama nacionalista Oružanih snaga Ukrajine na zaporoškom pravcu


07:10 - 

 

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost na jugu i istoku Ukrajine

07:05 - Uzbuna za vazdušnu opasnost aktivirana je na južnim i istočnim teritorijama Ukrajine, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za digitalnu transformaciju.

Sirene su se aktivirale u Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Poltavskoj, Čerkaskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod kokntrolom kijevskih snaga.

Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:

07:00

 


 

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading