PUTIN OPTUŽIO KIJEVSKI REŽIM To je genocid, a niko o tome nije rekao ni reč!
Tanjug/Ap

Posebnom nagradom "Zlatnom zvezdom" Ruske Federacije, Vladimir Putin je nagradio 200 najistaknutijih pojedinaca za hrabrost pokazanu tokom operacije u Ukrajini. 

"Svi koji su danas nagrađeni, svoju hrabrost potvrdili su ne rečima, već delima", ocenio je Putin, dodajući da ne sme da se zaborave oni koji nisu sa nama, a koji su svoje živote dali za otadžbinu. 

"Ne smemo nikada da zaboravimo ni na one koji su trenutno u bolnicama, ali ni na sve one, koji su od svih naših heroja napravili ono što oni jesu. To su njihovi roditelji, okruženje u kojem su rasli, škole ili mesto na kojem rade", ukazao je predsednik.

"Otadžbina nije samo teritorija, već je predstavljaju ljudi, stoga smo vam svi zahvalni za sve ono što radite za nju", naglasio je lider Rusije, dodajući da bi zaista voleo kada bi svi koji su trenutno na frontu istinski osetili svu toplinu i podršku ruskog naroda.

"Svaki put kada je Rusija bila u problemu, kada je neko napadao njene teritorije, narod bi se ujedinio i suprotstavio protivniku, ponašajući se kao čvrst zid kako na ratištu, tako i van njega. Ljubav prema otadžbini prenosi se sa generacije na generaciju, to je svetinja. Rusi su ponosni na one koji sada brane pravo na nezavisnost zemlje", naglasio je Putin.

Lider Ruske Federacije odao je poštovanje svim precima ruskog naroda koji su ovenčali istoriju Rusije velikim pobedama. 

"Klanjamo se pred našim precima, koji su učinili da istorija Rusije bude puna pobeda i ponosni smo na sve one koji se sada bore i brane naše zajedničko pravo da sami određujemo svoju sudbinu", poručio je Putin.

Ponašanje i hrabrost onih koji su na prvoj liniji fronta predstavljaju glavne moralne orijentire za sve građane Rusije. Izabrali su rizičnu profesiju, ali njihov trud doprineće razvoju cele zemlje, ocenio je Putin i dodao da oni inspirišu zemlju da uvek ide ka višem cilju. 

Jedan od novoproglašenih heroja je dodao da će "bez obzira na teškoće, ruska armija uspeti da ostvari sve zacrtane ciljeve, i uništi nacističku zarazu, koja pokušava da podeli narod i uništi rusku istoriju".

U razgovoru sa jednim od prisutnih heroja o specijalnoj vojnoj operaciji, ruski predsednik pohvalio je rad ruske aviacije.

"Sve rade na vreme i rade veoma dobro. Naoružanje je dobro. Njihov doprinos efikasnosti vojnih operacija je značajan".

Nesnabdevanje vodom milionskog grada je genocid

Po završetku ceremonije, lider je na prijemu nakon odlikovanja dodao da Zapad reaguje burno i negativno na bilo šta što uradi Rusija, ali, kako kaže, "to neće praviti problem" za Moskvu.

Ruska vojska, kako je rekao, i dalje napada ključnu infrastrukturu u Ukrajini, što je samo reakcija na ono što je uradio kijevski režim, konkretno - odgovor na teroristički napad na Krimskom mostu.

"Sada se diže velika buka oko naših napada na energetsku infrastrukturu susedne zemlje. Da, mi to radimo. Ali ko je počeo? Ko je napao Krimski most, ko je razneo dalekovode koji su vodili prema nuklearnoj elektrani kod Kurska, ko je sprečio dotok vode u Donjeck? Nesnabdevanje vodom milionskog grada je genocid. Niko o tome nije rekao ni reč", istakao je Putin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading