KLIČKO REAGOVAO NA PRIMEDBE PREDSEDNIKA UKRAJINE ''Kritike Zelenskog na moj račun su veoma čudne, vođene politikom''
Foto: Printscreen

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je danas da veruje da su kritike koje mu je uputio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, vođene politikom i da su veoma ''čudne''.

''Uveren sam da iza ovoga stoji politika, jer jedna politička grupacija trčakara okolo i pokušava da pronađe greške unutar Kijeva'', rekao je Kličko, preneo je Rojters.

DO PROLEĆA KO ŽIV KO MRTAV! Kličko izneo jezivu prognozu - Građanima Kijeva preti katastrofa!

Zelenski je kritikovao Klička prilikom jednog od večernjih obraćanja protekle nedelje, kada je optužio gradske vlasti Kijeva da nisu obezbedile dovoljno skloništa uprkos tome što su ruske snage pogodile energetski sistem.

Gradski zvaničnici u celoj zemlji uveli su specijalne ''grejne punktove'' kako bi stanovnicima obezbedili struju i toplotu u slučaju da oštećenja na infrastrukturu izazovu velike nestanke struje.

Kličko je za Rojters rekao da Kijev ima takozvanih grejnih punktova više nego bilo koji drugi ukrajinski grad.

''Za mene je čudno kako smo ujedinjeni protiv jednog neprijatelja, ali počinjemo da se svađamo među sobom unutar naših granica'', ocenio je Kličko i dodao da 'strani partneri kažu imate zajedničkog neprijatelja, a ne umete da rešite međusobne sukobe''.

Kličko je devet godina gradonačelnik Kijeva i smatran je jednim od najistaknutijih protivnika Zelenskog pre početka sukoba u Ukrajini.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (1)

Loading
Džoni

08.12.2022 14:46

Vreme je da zamenio Zelenovskog, da preuzmeš dužnost predsednika R.Ukrajne, da se dogovoriš sa Putinom, da se sklopi mir, i da se što pre počne obnoviti zemlja i infrastruktura, ova budala njega ne interesuje narod Ukrajinski, jer on nije pravoslavac, već je Jevrej, koga ne zanima što ginu Ukrajinski pravoslavan narod, ne želim da vređam Jevreje, ali zašto bi se sekirao oko naroda koji on ne pripada.