DO PROLEĆA KO ŽIV KO MRTAV! Kličko izneo jezivu prognozu - Građanima Kijeva preti katastrofa!
Foto: Twitter/printscreen

Gradonačelnik Kličko ne isključuje mogućnost da će, u slučaju ruskog granatiranja prestoničke infrastrukture tokom zime, voda morati da se ispusti iz sistema grejanja, a do proleća će biti teško da se vrati.

„U situaciji da nema grejanja i vode u roku od 24 sata na temperaturi od minus pet napolju, moraćemo da ispraznimo sisteme grejanja u Kijevu, jer to može dovesti do daljih oštećenja sistema. Bićemo primorani da isključimo vodu, a do početka proleća biće teških izazova”, rekao je Kličko na Kijevskom bezbednosnom forumu, prenela je ukrajinska „Pravda”.

Kličko je napomenuo da „u veoma kratkom vremenskom periodu temperatura u stanovima možda neće mnogo da se razlikuje od spoljne temperature”, kao i da takođe postoji opasnost od uništenja sistema za snabdevanje električnom energijom u celom gradu.

On je pozvao stanovnike da budu spremni za različite scenarije i da pripreme rezervni plan, prenosi Tanjug.

„Zamolio bih svakog stanovnika Kijeva da razgovara sa rođacima, poznanicima. Ako neko negde ima kuću, da u slučaju kritične situacije može da ode i ima grejanje i vodu, dve ključne komponente za normalan život”, rekao je Kličko.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading