KOLIKO ĆE TRAJATI RAT U UKRAJINI? Šešelj tvrdi - NATO će nastaviti da šalje pomoć Kijevu (VIDEO)
Foto: Telegram Printscreen

- U svakom slučaju, NATO će pokušavati, dokle god postoje ti ukrajinski resursi, da se bori protiv Rusije. Teško je poverovati, zaista je teško zamisliti, da će NATO vojnici u zvaničnim NATO uniformama, uniformama zemalja članica NATO pakta, se naći na ukrajinskom ratištu. To je nešto što je zaista jako teško zamislivo, ali dokle god za njih bude isplativo i dokle god ne predstavlja veliku buru u javnom mnjenju zapadnih zemalja, oni će i dalje slati i finansijsku pomoć i humanitarnu pomoć i pomoć u naoružanju ukrajinskoj vojsci, pa dokle ta ukrajinska vojska bude izdržala - rekao je Šešelj za emisiju "Aktuelnosti" na TV Happy.

Rusi postupaju prema Ukrajincima kao delu sopstvenog tela i pokušavaju da sa što manje civilnih žrtava i nekih velikih gubitaka infrastrukture i civila, razaranja, da se zaista to okonča, smatra on.

Ruski ambasador posetio SRS

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj sa saradnicima primio je u sedištu Stranke ambasadora Ruske Federacije, njegovu ekselenciju Aleksandra Bocan Harčenka i ministra savetnika Andreja Temjašova.

Gospodin Bocan Harčenko preneo je dr Vojislavu Šešelju poruku predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina koji se zahvalio na podršci koju su Srpska radikalna stranka i on lično ukazali specijalnoj vojnoj operaciji koju Rusija sprovodi u Ukrajini.

U izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru, njegova ekselencija Bocan Harčenko i prof. dr Šešelj su razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i u svetu.

Predsednik Srpske radikalne stranke istakao je da srpski radikali, kao izraziti rusofili, podržavaju Rusku Federaciju u specijalnoj operaciji u Ukrajini i sigurni su da će hrabra ruska vojska doneti slobodu ruskom narodu koju su ukrajinski nacisti godinama ugrožavali. Naglasio je da Srbija, bez obzira na pritiske, ne sme uvesti sankcije Rusiji.

Vojislav Šešelj je podsetio da se Srpska radikalna stranka ranije izjasnila o Krimu kao sastavnom delu Rusije, da je priznala povratak Donjecke i Luganske Narodne Republike kao i Zaporoške i Hersonske oblasti matici Rusiji.

Dr Šešelj se u ime srpskih radikala i naroda Srbije zahvalio Ruskoj Federaciji na doslednoj zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države i očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

 

Komentari (0)

Loading