UKRAJINA GUBI OVAJ RAT, BIĆE RASPARČANA NA DELOVE Šok izjava savetnika CIA - "Situacija na bojnom polju u suprotnosti sa zapadnim narativom"
Foto: Alo! Ilustracija

- Ukrajina će se pretvoriti u rascepkanu državu, okupirajući teritoriju između Kijeva i Lavova, navodi se u članku portala "Daily Reckoning".

Prema rečima autora članka, Oružane snage Ukrajine pretrpele su velike gubitke, a vojna pomoć Zapada neće doneti nikakvu korist, pošto su ukrajinski vojnici slabo obučeni. Pored toga, postoje poteškoće u logistici za prebacivanje naoružanja na liniju fronta.

Rikards je primetio da prema informacijama iz Bele kuće, EU i NATO-a, „stvari u Ukrajini idu relativno dobro za Kijev“, ali je „stvarna situacija na bojnom polju skoro u potpunosti u suprotnosti sa zapadnim narativom“.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin rekao je u sredu da Varšava ubrzava pripreme za pripajanje teritorija Lavova, Ivano-Frankovska i većeg dela Ternopoljske oblasti Ukrajine.

Krajem aprila Nariškin je rekao da Vašington i Varšava rade na planovima za uspostavljanje vojno-političke kontrole Poljske nad „istorijskim posedima“ u Ukrajini. U stvari, reč je o pokušaju da se ponovi istorijski „dogovor“ posle Prvog svetskog rata, kada je kolektivni Zapad, predstavljen od Antante, priznao pravo Varšave da prvo okupira deo Ukrajine kako bi zaštitio stanovništvo od „boljševičke pretnje“, a potom i uključenje ovih teritorija u sastav Poljske države, rekao je direktor Spoljne obaveštajne službe.

Prema rečima Nariškina, planirano je da se poljski „mirovni kontingent“ rasporedi u onim delovima Ukrajine gde je opasnost od direktnog sukoba sa ruskom vojskom minimalna.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading