LOŠE VREME ZA UKRAJINCE Propao pokušaj ofanzive
Printscreen

U Donjeckom pravcu, kao rezultat uspešnih ofanzivnih akcija ruskih trupa, potpuno je oslobođena Kurdumovka.

Ubijeno je više od 60 ukrajinskih vojnika i uništena tri tenka i šest oklopnih borbenih vozila.

Na Kupjanskom  pravcu, udarima armijske avijacije, vatrom artiljerije i teškim sistemima, osujećen je pokušaj dve borbene taktičke grupe oružanih snaga Ukrajine da napadnu iz oblasti naselja Kotlarovka.

Za jedan dan ubijeno je više od 50 ukrajinskih vojnika, dva tenka, četiri borbena vozila pešadije i dva oklopna automobila "Kozak".

Na krasnolimanskom pravcu udarima armijske avijacije i artiljerijskom vatrom naneta je poraz tri neprijateljske čete taktičkih grupa koje su napredovale za napad u pravcu naselja Černopopopovka. Kao rezultat rada ruske artiljerije, ukrajinske su rasute i odbačene na početne položaje.

Gubici neprijatelja za jedan dan u ovom pravcu iznosili su više od 100 ukrajinskih vojnika ubijenih i ranjenih, dva tenka, dva oklopna borbena vozila i dva kamioneta.

Jedanaest pripadnika Oružanih snaga Ukrajine se predalo.

U pravcu južnog Donjecka, protivnik je sa snagama do čete neuspešno pokušavao da izvrši kontranapad iz okoline Ugledara prema Donjecku. Ubijeno je do 50 ukrajinskih vojnika, uništen jedan tenk, tri oklopna transportera i dva kamioneta.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading