RAT "VAGNERA" I "MOCARTA" U UKRAJINI Rusi ismevaju američku privatnu vojsku
Foto: EPA

„Da bi se suprotstavili ‘Vagneru’, moraju da nabave oklopna vozila, letelice - helikoptere, avione. Mislim, da je njihov zadatak više da Oružane snage Ukrajine uvere u neku svoju pobedu“, rekao je Kiseljov televiziji „Rosija 24“.

Rat u Ukrajini, 272. dan - Alo.rs

On je naveo da je grad Svatovo bezuslovni prioritet za ukrajinsku vojsku. Međutim, pošto je na putu neprijatelja poljoprivredno zemljište, teren je blatnjav, svuda ih zasipaju ruske granate, i nije realno da će neprijatelj proći ovaj teren, smatra Kiseljov.

Privatnu američku vojnu kompaniju „Mocart“ je osnovao penzionisani pukovnik američke mornarice po analogiji sa „Vagnerom“ i nazvao je po velikom kompozitoru.

Strategija čuvenog pruskog vojskovođe mogla bi da baci Ukrajinu na kolena - Alo.rs

Osnivač "Grupe Vagner" Evgenije Prigožin rekao je ranije medijima da je njegova vojna kompanija najveća i najsposobnija na svetu tog tipa.

"Nesumnjivo, uvek se mogu naći snage koje mogu da nam se suprotstave, u tome nema ničeg neočekivanog. To je normalan tok istorije. Ali pričati o konfrontaciji "Vagnera" i "Mocarta" je malo smešno. „Vagner“ se adekvatno suprotstavlja ukrajinskoj vojsci i ona je odlučujuća snaga u ovom području. Naravno, Amerikanci verovatno mogu da nauče Ukrajince tehničkim inovacijama, ali što se tiče borbenih veština, sama ukrajinska vojska može uspešno da obučava bilo koju vojsku u Evropi ili svetu", objasnio je Prigožin.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading