Snimak noćnog borbenog dejstva smrtonosnog sistema "Grad"; Bernar Anri Levi se sprema da "oslobodi" Кrim (FOTO/VIDEO)
Twitter printscreen

Snažne eksplozije ponovo su potresle poručje oko najveće evropske nuklearne elektrane Zaporožje, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

AEA je zatražila da se napadi odmah zaustave, ističući da se u kratkom vremenskom roku tokom jučerašnjeg dana čulo najmanje 12 eksplozija.

Moskva je za granatiranje optužila ukrajinske snage, ističući da su oštećeni strateški objekti u nuklearki, dok Kijeve tvrdi da ruske snage stoje iza granatiranja pogona nuklearke.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 271. dan specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini.

Hronika glavnih događaja za 21. novembar (VIDEO)

23.59 -

 

 

Situacija na frontu sve ozbiljnija

23.40 - NATO vojska deluje u Donbasu - šokantne tvrdnje potpukovnika Narodne milicije LNR

Celu vest pročitajte OVDE.

"Zelenski je opasan čovek, umalo je izazvao Тreći svetski rat"

23.30 - Optužujući Rusiju za raketni napad na Poljsku predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je zamalo izazvao Treći svetski rat, rekao je Nikola Dipon-Enjan.

Celu vest pročitajte OVDE.

Izviđački i udarni Кa-52 "Aligator" uništio opremu Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

23.09 - Кa-52 se kreću na izuzetno maloj visini iznad vodenih površina i polja kako bi zavarali sistem protivvazdušne odbrane neprijatelja. Jedna od raketa koje su lansirale ukrajinske snage proletela je pored mete – helikopter je na vreme napravio oštar zaokret ulevo i pustio toplotne zamke.

A ruska raketa je pogodila tačno u metu.

 

 

Bernar Anri Levi se sprema da "oslobodi" Кrim (FOTO)

23.07 - Glavni ideolog Džordža Soroša i jedan od ključnih arhitekata „obojenih revolucija” Bernar Anri Levi trenutno se nalazi u Ukrajini.

On je na fotografiji koju je objavio na Instagramu*, napisao "Očakov, južni front, okrenut ka poluostrvu Кinburn. Sprema se oslobađanje Кrima."

*Meta (kompanija u čijem vlasništvu je društvena mreža Instagram u Rusiji proglašena kao ekstremistička).

 

 

Snimak noćnog borbenog dejstva ruskog sistema "Grad" (VIDEO)

22.55

 

 

Pouzdana podrška pešadiji (VIDEO)

22.45 - Minobacačke posade Južnog vojnog sastava nastavljaju akciju u okviru specijalne vojne operacije.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je video snimak minobacačkih posada u akciji.

Efektivni domet posada minobacača 120 mm dostiže 7 kilometara. Udari se izvode i danju i noću, kada jedinice za kopneno ili vazdušno izviđanje otkriju mete.

 

 

Ruski hakeri sa КsakNet-a hakovali su ukrajinsko Ministarstvo finansija

22.40 -  Operacija je trajala nekoliko meseci i uspela je da dobije pristup više od milion dokumenata. Nakon temeljnog proučavanja arhive, sve će biti dostupno javnosti.

 

 

Snimak dejstva sistema "Grad" (VIDEO)

22.15 - Snimak noćnog borbenog dejstva smrtonosnog ruskog sistema "Grad"

 

 

Poziv na evakuaciju

21.48 - Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk pozvala je stanovnike Hersona da se evakuišu „tokom zimskog perioda u bezbednije regione zemlje“.

 „Vlada nudi besplatnu evakuaciju u Кrivi Rog, Nikolajev i Odesu, sa mogućim daljim prebacivanjem u Кirovograd, Hmeljnicki ili u zapadne regione Ukrajine“, rekla je zamenica premijera.

 

 

Granatirana nuklearna elektrana Zaporožje

21.40 - Nuklearna elektrana Zaporožje u Ukrajini, koja je pod ruskom kontrolom, je bezbedna uprkos granatiranju tokom vikenda koje je izazvalo veliku štetu, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nakon što su njeni stručnjaci obišli taj objekat.

Potvrđeno je da je uprkos ozbiljnom granatiranju ključna oprema ostala netaknuta i da ne postoji zabrinutost za nuklearnu bezbednost, navodi se u saopštenju IAEA koje je preneo Rojters

Uništen ukrajinski oklopni transporter YPR-765 (FOTO)

21.10

 

 

Šešelj doneo najnovije vesti iz moskve

20.45 - Postoji veliko razumevanje za ono što se desilo u Hersonu, tu nije došlo do ruskog poraza, tvrdi zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

Celu vest pročitajte OVDE.

Makron osudio granatiranje

Snimak noćnog borbenog dejstva smrtonosnog sistema

Alo

 

 

20.24 - Predsednik Francuske Emanuel Makron osudio je danas granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini.

On je rekao da su gađane i druge nuklearne elektrane u Rovnu i Hmeljnickom, kao i brana Nova Kahovka, preneo je Rojters.

Makron je u saopštenju nakon telefonskog razgovora sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim rekao i da je Zelenski zahvalio Francuskoj na kontinuiranoj podršci ukrajinskoj vojsci kroz isporuku sredstava, fond za kupovinu od 200 miliona evra i francuski doprinos evropskmi mirovnim naporima.

Putin odobrio izmene zakona iz oblasti poreza

19.40 - Izuzeće se odnosi na gotovinska plaćanja i prenos imovine. Vojnici po ugovoru, mobilisani i dobrovoljci potpadaju pod zakon. Povlastica je dostupna i onima koji rade na novim teritorijama.

 

 

 „Odvažni” su zarobili američki oklopni transporter (VIDEO)

19.20 - U bici kod Svatova „Odvažni” su zarobili američki oklopni transporter
Posle još jedne neuspele ofanzive na Svatovo, borci grupe „O“ dobili su američki oklopni transporter M113.

 

 

Mobilisano vojno osoblje unapređuje obuku (VIDEO)

18.55 -  Zaštita objekata, obezbeđenje bezbednosti civila i pratnja humanitarnih konvoja: mobilisano vojno osoblje unapređuje obuku u sastavu jedinica vojne policije.

 

 

Moskva besna zbog planova NATO-a

18.35 - Grigorij Karasin, šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije oštro je osudio izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o situaciji u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rusi jednim potezom otvorili protivnika i zaštitili ranjive tačke

18.30 - Vašington Post objavio je da Rusija nakon pregrupisavanja u Hersonskoj oblasti nema „slabe tačke koje bi lako mogle da budu pogođene“, dok sa druge strane Ukrajinske snage imaju ogromne probleme.

Celu vest pročitajte OVDE.

Dejstvo ruskih snaga iz teškog višecevnog bacača raketa "Smerč"

18.10 - Ruski višecevni raketni bacači „Smerč“ na delu tokom „specijalne vojne operacije“

 

 

Dejstvo artiljerije 6. puka LNR u pravcu Soledara (VIDEO)

18.02

 

 

Stoltenberg: Ako Rusija pobedi platićemo visoku cenu

17.45 -  Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas članice saveza da nastave da pomažu Ukrajinu, jer će ako se dozvoli Rusiji da pobedi svi platiti visoku cenu.

"Ako dozvolimo Putinu da pobedi, svi ćemo morati da platimo mnogo veću cenu. Autoritarni režimi širom sveta naučiće da mogu da dobiju ono što žele grubom silom", istakao je Stoltenberg na zasedanju Parlamentarne skupštine alijanse, koja se održava u Madridu.

Hoće da kažnjavaju Ruse

17.00 - Severnoatlanska alijansa, tvrdi ukrajinski predstavnik u njenoj parlamentarnoj skupštini, namerava da formira i specijalni međunarodni sud za kažnjavanje Rusa.

Ukrajinci napuštaju Herson i Nikolajev!

16.30 - Evakuacije su usledile nešto više od nedelju dana nakon što je Ukrajina ponovo zauzela grad Herson i oblasti oko njega.

Celu vest pročitajte OVDE.

Novembar 2022 - Uništen ukrajinski tenk T-64BV u Harkovskoj oblasti (FOTO)

16.10 -

 

 

Snažno dejstvo na uporište ukrajinskih snaga (VIDEO)

15.40 - 11. puk DNR identifikovao je i uništio uporište ukrajinskih snaga.

 

 

Jaka ruska artiljerijska vatra (VIDEO)

15.10 - Zbog jake ruske artiljerijske vatre, ukrajinski militanti ne mogu da podignu glavu iz rovova.

 

 

Lihačov: Postoji rizik od nuklearne nesreće u Zaporožju

14:44 - Šef ruske državne agencije za atomsku energiju Rosatom Aleksej Lihačov upozorio je danas da postoji rizik od nuklearne nesreće u nuklearnoj elektrani Zaporožje nakon ponovnog granatiranja tokom vikenda.

„Postrojenje je u opasnosti od nuklearnog akcidenta. Celu noć smo vodili pregovore sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA)”, izjavio je generalni direktor Rosatoma, preneo je Interfaks.

Gubici viših oficira OSU potvrđeni ove nedelje:

14:35 - 

 

 

 

Delimično uništene ukrajinske snage prebačene s hersonskog pravca ka LNR

14:15 - Oficir Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko izjavio je da je uništen deo ukrajinskih snaga koje su se prošle sedmice prebacile iz hersonskog pravca u LNR.

Prema njegovim rečima, ima „posrednih i neposrednih potvrda“ o prebacivanju ukrajinskih snaga s hersonskog pravca na teritoriju LNR i u pravcu Zaporoške oblasti.

Zarobljeni ukrajinski vojnik

13:30 - 

 

 

Zelenski se obratio narodu:

12:59 - Predsednik Volodimir Zelenski obeležio ukrajinski godišnji Dan dostojanstva i slobode.

Danas se u Ukrajini odala počast žrtvama koje je ukrajinski narod podneo od invazije Rusije, a Vladimir Zelenski je poručio da će njegova zemlja izdržati i pobediti.

NATO odbacuje dijalog s Rusijom

12:36 - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da odbacuje mogućnost "smislenog dijaloga" sa Rusijom u sadašnjim uslovima. "Sve dok Rusija nastavi da se ponaša kao što se sada ponaša, posebno u odnosu prema Ukrajini, nema mogućnosti za smislen dijalog", izneo je Stoltenberg stav Alijanse na sastanku Parlamentarne skupštine NATO, koji se održava u Madridu.

NEMCI ŠALJU VOJSKU NA UKRAJINSKU GRANICU! Patriot sistemi stižu u Poljsku

12:32 - Nemačka namerava da Poljskoj stavi na raspolaganje raketni sistem za odbranu „Patriot“, a ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak najavljuje da će biti postavljen na granici sa Ukrajinom.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Posledice granatiranja Lisičanska

12:00 - 

 

 


Ukrajina do sad izvezla 16,2 miliona tona žitarica

11:35 - Ukrajina je do sada izvezla blizu 16,2 miliona tona žitarica u periodu 2022/23, što je 31,7 odsto manje u odnosu na 23,8 miliona tona izvezenih u istoj fazi prethodne sezone, pokazali su danas podaci ministarstva poljoprivrede.

Ruska vojska je izvršila udare na grupisane ukrajinske trupe u regionu Zaporožja

11:15 - 

 

 

U Kijevu i Odesi uvedeni su vanredni prekidi struje

11:00 - U Kijevu i Odesi uvedeni su vanredni prekidi struje, saopštile su lokalne energetske kompanije.

Borbe kod Pavlovke

10:45 - 

 

 

Moskva: Privešćemo pravdi odgovorne za pogubljenja ruskih vojnika

10:35 - Kremlj je saopštio da će "privesti pravdi" one koji su odgovorni za navodna pogubljenja ruskih vojnika u Ukrajini i da će učiniti sve da skrene pažnju na ono što je nazvao ratnim zločinom.

Španija šalje policajce u Ukrajinu zbog istrage navodnih ruskih zločina

10:30 - Španski premijer Pedro Sančez rekao je u Parlamentarnoj skupštini NATO-a da će novi centar za obuku ukrajinskih trupa u centralnom španskom gradu Toledu početi da radi krajem novembra.

"Španska policajci će takođe biti raspoređena u Ukrajini tokom narednih nedelja kako bi pomogla u istrazi navodnih ruskih ratnih zločina", dodao je Sančez.

Analiza situacije u Ukrajini Američkog instituta za proučavanje rata:

10:00 - 

 

 

IAEA vrši procenu nakon granatiranja

09:30 - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) izvršiće danas procenu uticaja granatiranja nuklearne elektrane u Zaporožju, nakon što je lokacija više desetina puta granatirana tokom vikenda.

Kako je navela IAEA u saopštenju, eksplozije su oštetile zgrade i opremu, iako nijedna nije bila kritična za nuklearnu sigurnost i bezbednost, preneo je Gardijan.

Generalni direktor IAEA Rafael Grosi rekao je da se snage koje stoje iza granatiranja "igraju vatrom" i da "to mora odmah prestati".

Ruska vojska ima ofanzivu u Donbasu

08:30 -  Glavne stavke iz izveštaja Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine:

 

 

Ihnjat: Iran dostavlja Rusiji nacrte dronova

08:15 - Jurij Ihnjat, portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, rekao je juče da Iran dostavlja nacrte za proizvodnju svojih dronova u Rusiju, kako bi izbegao sankcije zbog prodaje bespilotnih letelica.

Ukrajina povećala izvoz struje 2,5 puta

07:40 - Ukrajina je u periodu januar-oktobar 2022. godine povećala prihode od izvoza električne energije za 2,5 puta ili 326,9 miliona dolara, u poređenju sa istim periodom prošle godine - na 542,514 miliona dolara, pokazuju podaci Državne carinske službe, prenose ukrajinski mediji.

Кako se novi MLRS Tornado-S  pokazao tokom specijalne operacije

07:15 - Posade MLRS Tornado-S onesposobljavaju i uništavaju komandna mesta, skladišta naoružanja, municije, goriva i maziva, komunikacione centre, opremu PVO i druge važne ciljeve koji se nalaze na velikoj udaljenosti.

 

 

KROTALI STIŽU U UKRAJINU! Francuska poslala Kijevu moćni PVO sistem

07:00 -  Francuska je poslala Ukrajini novi kontigent vojne pomoći, uključujući dve baterije sistema protivvazdušne odbrane "Krotal" i dva višecevna bacača raketa, saopštio je francuski ministar odbrane Sebastijan Lekorni.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading