NEOČEKIVAN MANEVAR SUROVIKINA! Povlačenje iz Hersona je bila varka, Rusi spremaju napad s leđa!
EPA

Govoreći o ruskom napuštanju Hersona, Bel je rekao da "nema sumnje da je oslobođenje Hersona odlučujuća pobeda" Ukrajine.

"Bila je to jedina prestonica regiona koji je okupirala Rusija, što znači da je povlačenje iz njega značajan korak unazad za Rusiju. Što se tiče Ukrajine, sjajno je videti slavlje u Hersonu posle skoro devet meseci ruske vladavine", rekao je on.

"Ukrajinci će imati još mnogo posla u Hersonu“

"Ukrajinske snage imaju još mnogo posla u Hersonu. Nema sumnje da su Rusi sigurno ostavili mine, a verovatno je dosta ruskih vojnika zaglavilo prilikom povlačenja, pa sada pokušavaju da se uklope, “ rekao je penzionisani visoki oficir RAF-a.

 

 

Iz vojne perspektive, rekao je on, rusko povlačenje iz Hersona verovatno odgovara obema stranama. "Rusi se bore širom Ukrajine, ali su uglavnom fokusirani na Donbas. Tamo se vode žestoke borbe i tamo se šalju novi regruti jer trpe velike gubitke i ne napreduju mnogo“, rekao je on.

Glavobolje u Donbasu

"U međuvremenu su imali oko 30.000 vojnika koji su bili zaglavljeni u Hersonu i nisu radili bog zna šta. Dakle, povlačenje iz Hersona, i to na ovakav način, bez mnogo gubitaka, omogućava Rusima da ih pošalju u Donbas, gde bi mogli Ukrajincima da zadaju velike glavobolje“, objašnjava on.

"Iz ukrajinske perspektive, Herson je bio njihov glavni cilj i oni sigurno nisu želeli da se bore za grad. To bi bila brutalna bitka. I zato je povlačenje iz Hersona dobro za obe strane“, rekao je Bel i dodao da se činilo da ruske snage uspostavljaju svoje pozicije u Donbasu u pokušaju da zaštite oblasti koje su do sada osvojile.

Pratite VESTI SA FRONTA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading