HITNE ODLUKE VRHOVNOG ŠTABA Zelenski nakon sastanka sa komandantima izdao naređenje!
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Oni su koordinirali akcije odbrambenih snaga za odbijanje agresije Ruske Federacije i oslobađanje teritorija od osvajača.

Na sastanku se govorilo o:

*Informacije o jačanju i zaštiti državne granice Ukrajine;

*Sagledao je stanje snabdevenosti jedinica naoružanjem i municijom, kao i pripreme trupa za zimski period;
*Analiziran napredak obnove energetskih objekata pogođenih ruskim napadima;
*Analizirane mere protivvazdušne odbrane ukrajinske infrastrukture.

Takođe razmatrana su i pitanja vezana za zimski period i načina da se minimiziraju rizici izazvani ruskom agresijom, navodi se u poruci.

Rat u Ukrajini, 259. dan - Alo.rs

Sastanku su prisustvovali načelnik OPU Andrij Jermak, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov, ministar odbrane Aleksej Reznikov, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, načelnik obaveštajne službe Kiril Budanov, rukovodilac Spoljne obaveštajne službe Aleksandar Litvinjenko, komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski i komandanti trupa operativnih oblasti, načelnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva infrastrukture Denis Monastirski, Dmitrij Kuleba, Aleksandar Kubrakov.

OBNOVA ENERGETSKIH OBJEKATA

Kako je pisao UNIAN, do početka novembra Rusija je ozbiljno oštetila oko 40 odsto ukupne energetske infrastrukture Ukrajine, posebno termoelektrane, termoelektrane i hidroelektrane.

S tim u vezi, u Ukrajini su uvedeni planirani prekidi struje. Od 9. novembra na snazi su rasporedi planiranih isključenja po satu širom zemlje.

Ukrenergo je 7. oktobra izvestio da je opipljivo olakšanje sa napajanjem u Kijevskoj oblasti i u severnom regionu moguće za nedelju dana, ali u odsustvu novog neprijateljskog granatiranja energetskog sistema.

Sjedinjene Američke Države razgovaraju sa saveznicima i partnerima o mogućnosti da Ukrajini obezbede specijalnu opremu uoči nastavka ruskih udara na kritičnu infrastrukturu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading