RUSI OBJAVILI SNIMAK BOMBARDOVANJA Ukrajinske fabrike raketa pogođene preciznim vazdušnim udarima (VIDEO)
Foto: Printscreen

Rusko vazduhoplovstvo napalo je raketne fabrike u istočnoj Ukrajini i uništilo štab plaćenika, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

Ministarstvo je na dnevnom brifingu u petak saopštilo da je pogođena fabrika raketnih motora u Pavlogradu, kao i tri pogona fabrike Kommunar u Harkovu koja je proizvodila municiju za višecevne bacače raketa.

Ruska avijacija i kopnene snage takođe su pogodile pet komandnih centara i izvele raketni udar na štab „jedne od stranih plaćeničkih jedinica“ u blizini grada Nikolajeva na jugu zemlje, saopštilo je ministarstvo.

Dodaje se da je devet raketa ispaljenih iz američkih lansera M142 HIMARS i tri ispaljene iz sistema BM-27 Uragan uništeno u vazduhu u ruskoj oblasti Herson.

Moskva je pojačala udare na Kijev i drugde u Ukrajini prošlog meseca, pogađajući termoelektrane i dalekovode, između ostalih ciljeva.

Predsednik Vladimir Putin rekao je da je intenziviranje napada odmazda za „terorističke napade” Kijeva na rusko tlo, uključujući bombaški napad kamionom koji je oštetio strateški most koji povezuje poluostrvo Krim sa ruskim kopnom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading