POGLEDAJTE TRENUTAK EKSPLOZIJE NA KRIMSKOM MOSTU Presečena glavna arterija za rusku vojsku na jugu Ukrajine (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Eksplozija na mostu preko Kerčkog moreuza, za koju Rusija nije odmah pripisala krivicu, izazvala je radosne poruke ukrajinskih zvaničnika, ali bez direktnog preuzimanja odgovornosti.

Ruski zvaničnici su rekli da su tri osobe poginule, verovatno putnici u automobilu koji se kretao u blizini kamiona koji je eksplodirao. Uprkos šteti, ograničeni drumski saobraćaj nastavljen je oko 10 sati nakon eksplozije, a Ministarstvo saobraćaja je saopštilo da očekuje da će se železnički saobraćaj ponovo pokrenuti kasnije tokom dana.

Rusija je oduzela Krim Ukrajini 2014. godine, a 19 kiometara dug Krimski most koji ga povezuje sa ruskom transportnom mrežom otvorio je sa velikom pompom četiri godine kasnije predsednik Vladimir Putin.

Sada predstavlja glavnu arteriju za ruske snage koje su preuzele kontrolu nad većim delom hersonske oblasti na jugu Ukrajine i za pomorsku luku Sevastopolj, čiji je guverner rekao meštanima: „Budite mirni. Ne paničite“.

Još nije bilo jasno da li je eksplozija bila nameran napad, ali šteta na tako visokoj infrastrukturi nastala je u trenutku kada je Rusija pretrpela nekoliko poraza na bojnom polju i mogla bi dodatno da pomuti poruke Kremlja uveravanja javnosti da se sukob odvija po planu.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading