KADIROV I PRIGOŽIN POBESNELI! "Sve te ku*vr poslati bosonoge na front, da krvlju speru sramotu!"
Foto: AP

Gubitak Limana posebno je iznervirao Ramzana Kadirova, lidera južne ruske republike Čečenije.

Kadirov je u subotu sugerisao da bi Rusija trebalo da razmotri upotrebu malog taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini kao odgovor na gubitak.

- Nepotizam u vojsci neće dovesti ni do čega dobrog - rekao je Kadirov i dodao da komandantu ruskih snaga u toj oblasti treba oduzeti odlikovanja i poslati ga na liniju fronta sa oružjem da "krvlju speru sramotu".

On se zalaže za drastičnije mere.

- Ne znam šta Ministarstvo odbrane izveštava glavnokomandujućeg (Putina), ali po mom mišljenju treba preduzeti drastičnije mere - rekao je Kadirov.

Njemu je na tu izjavu sa oduševljenjem odgovorio šef privatne vojske Vagner.

- Ramzane, ti si zakon, čoveče! Sve ove ku*ve treba poslati bosonoge na front sa automatskim puškama - dodao je Prigožin.

Na pitanje da li njegove reči treba smatrati kritikom Ministarstva odbrane, Prigožin je ironično odgovorio "ne daj Bože".

- Ove izjave nisu kritika, već samo izraz ljubavi i podrške - rekao je Prigožin.

Kadirov je inače objavio na Telegramu i da bi poslao svoje maloletne sinove u rat u Ukrajinu.

U međuvremenu je na Kadirovljeve izjave odgovorio i Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Rusija može da koristiti nuklearno naoružanje samo u skladu sa odredbama svoje nuklearne doktrine, izjavio je Peskov.

- Smatramo da je upotreba nuklearnog naoružanja moguća na osnovu onoga što je navedeno u našoj relevantnoj doktrini - objasnio je on.

Kako je rekao, regionalni lideri Ruske Federacije imaju pravo da iskažu sopstveno mišljenje, ali je poručio da čak ni u teškim trenucima emocije ne bi trebalo da se uzimaju "zdravo za gotovo".

- Ramzan Kadirov, je, kao što znate, od samog početka specijalne vojne operacije učinio veoma mnogo i doprineo je našoj kampanji. I on to nastavlja da čin - istakao je portparol Kremlja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading