VOJNI KANALI "ESKPLODIRALI"! 15.000 Rusa opkoljeno u hersonskom džepu!
Tanjug/Ap

Vojska Ukrajine je probila rusku liniju na reci Dnjepar, preuzela kontrolu nad nekoliko sela severoistočno od grada Hersona. Ukrajinska zastava vijorila se i u malom mestu Dudčani, koji se nalazi 30 kilometara južno od mesta gde su se danima vodile velike borbe.

Ukrajinski napredak potvrdila je ruska vojska, kao i visoki ruski zvaničnici u Hersonskoj oblasti. Međutim, dodaju da se ruska odbrana odupire napadima. Ova mala pobeda ukrajinske vojske mogla bi da se pokaže presudnom u borbi za jug zemlje, pošto su ruske snage bile dobro ukopane duž linije fronta od početka rata.

- Ruski komunikacioni kanali su bukvalno eksplodirali, a to obično znači da su se pojavili neki veliki problemi - napisao je Rob Li sa Instituta za spoljnu politiku.

Da stvar bude gora po Putina, u „Hersonskom džepu“ se nalazi oko 15.000 Putinovih najelitnijih vojnika, a analitičari procenjuju da će, ako se predaju, ruskoj invaziji na Ukrajinu doći kraj.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da ukrajinska vojska napreduje i na istoku zemlje, da je oslobodila još nekoliko gradova istočno od Harkova, ali nije precizirao o čemu se tačno radi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading