UKRAJINCI POSTAVILI SMRTONOSNU ZAMKU ZA RUSE Otkriven štek mina, eksplozivnih naprava i naoružanja (VIDEO)
Foto: mil.ru

Precizira se da su diverzante predvodili štabovi Snaga za specijalne operacije i Službe bezbednosti Ukrajine.

U skrovištima diverzanata pronađeno je 11 protivtenkovskih mina i upaljača za njih, pet kutija automatske municije, šest protivpešadijskih fragmentacionih mina MON-50 i isto toliko protivpešadijskih fragmentacionih mina usmerenog uništenja MON-90.

U skrovištima je pronađena i kutija sa granatama F-1, dve kutije sa TNT patronama, dve AK 7,62 mm i jedna AKSU 5,45 mm jurišna puška, modernizovana jurišna puška kalašnjikov ukrajinske proizvodnje i magazini za njih.

Pored toga, oni koji su pripremali napad imali su kutiju SZ-4P za rušenje i miniranje opreme: žice, uređaje za aktiviranje pritiska i eksplozivne naprave na daljinsko upravljanje.

Predstavnik organa reda precizirao je da je, prema svedočenju agenta SBU, oružje bilo namenjeno pripadnicima "Desnog sektora" i "Nacionalnog korpusa".

Prema njegovim rečima, direktnim izvršiocima napada data su detaljna uputstva kako da miniraju dalekovode i železničke šine. Neki od njih su već privedeni, posvedočili su izvori

Poznato je i da je skrovište organizovao Jurij Kovalčuk, pripadnik 73. Pomorskog centra Snaga za specijalne operacije Ukrajine, a akcijama diverzanata koordinirao je oficir SBU Vitalij Učkurov.

Prema rečima predstavnika agencija za sprovođenje zakona, režim u Kijevu, pripremajući terorističke napade, ne smatra lokalno stanovništvo svojim i nastoji da nanese maksimalnu štetu infrastrukturi i privredi regiona.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pročitajte na našem blogu uživo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading